Φεστιβάλ προσφοράς στην Αθήνα

Δράση-1Μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης έστειλαν μαθητές του Γυμνασίου Βάμου, που πριν λίγες ημέρες ταξίδεψαν στην Αθήνα, φιλοξενήθηκαν από το Ιδρυμα “Λαμπράκη” και βοήθησαν μεταξύ άλλων εθελοντικά στην οργάνωση και συσκευασία γραφικής ύλης – παιχνιδιών για παιδιά μεταναστών και οικογενειών που έχουν ανάγκη.
Οι μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Βάμου, συνοδευόμενοι από τρεις εκπαιδευτικούς, επισκέφθηκαν την Αθήνα στις 3 Απριλίου για τον σκοπό αυτό. Χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες σύμφωνα με τις οδηγίες των συνέδρων εθελοντών και των υπευθύνων του Ιδρύματος “Λαμπράκη” και έδρασαν ως εξής:
Η μία ομάδα βοήθησε στην οργάνωση και τη συσκευασία γραφικής ύλης και παιχνιδιών για παιδιά μεταναστών και οικογενειών που έχουν ανάγκη. Η άλλη ομάδα σε συνεργασία με το “ΣυνΑθηνα” (πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων), βοήθησαν στην αναμόρφωση της πλατείας Ηρώων στου Ψυρρή, σ’ ένα όμορφο περιβάλλον. Εβαψαν, καθάρισαν, φύτεψαν. Μια ακόμη ομάδα μαθητών κινηματογράφησε ποίημα στη νοηματική γλώσσα μαζί με άλλη ομάδα (Μ.Κ.Ο.) για άτομα με μειωμένη ακοή. Μέσα από τη δράση αυτή ήρθαν σε επαφή με τη νοηματική γλώσσα και το αλφάβητό της και αντιλήφθηκαν τις δυσκολίες που έχει ένας τέτοιος τρόπος ανθρώπινης επικοινωνίας.
«ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ»
Οι ίδιοι ξετυλίγουν τις εμπειρίες τους μέσα από τις αφηγήσεις τους…
«…Συμμετέχοντας σε μια ομάδα με σκοπό να συμβάλουμε στην προσπάθεια να γίνει όσο γίνεται πιο ευχάριστη η παραμονή των παιδιών των προσφύγων στη χώρα μας, δημιουργήσαμε για εκείνα “activity kits”, δηλαδή πακέτα γεμάτα με υλικά για παιχνίδι. Κατασκευάσαμε μπλοκ ζωγραφικής και μαζί με πλαστελίνες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους και ξύστρες, τα τοποθετήσαμε σε διαφανή πακέτα. Ηταν μια σημαντική δράση καθώς εκτός του ότι διασκεδάσαμε, νιώσαμε πως προσφέρουμε δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη στις δύσκολες ώρες που περνούν» επεσήμαναν οι μαθητές Ειρήνη Μανωλάκη – Γιώργος Μαντουδάκης.
«Ηταν μεγάλη μας χαρά που συμμετείχαμε σε αυτές τις δράσεις βοηθώντας τους πρόσφυγες, αλλά και ανθρώπους με κάποιο είδος αναπηρίας. Παράλληλα νιώσαμε χρήσιμοι βοηθώντας, διασκεδάζοντας και παίζοντας» ανέφερε η μαθήτρια Βιολέτα Τζαφάι.
«Χάρη σ’ αυτή μας τη συμμετοχή σε μία τέτοια δραστηριότητα καταλάβαμε όλοι μας τη σημασία του εθελοντισμού και νιώσαμε την ικανοποίηση της προσφοράς στην κοινωνία χωρίς να περιμένουμε αντάλλαγμα» επεσήμανε η Εμμανουέλα Δρακουλάκη.
«Μοναδική η εμπειρία από τη συμμετοχή μου στο φεστιβάλ προσφοράς στην Αθήνα. Πραγματικά πρωτόγνωρη και θα μου μείνει αξέχαστη» σημείωσε η μαθήτρια Εμμανουέλα Αναστασάκη.
«Πολλοί μάς έδιναν συγχαρητήρια λέγοντάς μας πως εμείς θα αλλάξουμε το μέλλον αυτής της χώρας, επιβραβεύοντας με αυτό τον τρόπο την πράξη μας. Πέρα από τα λόγια όμως, η εμπειρία ήταν σίγουρα αξέχαστη για όλους μας» ανέφερε η μαθήτρια Λίνα Χαρτούδη.
Read more: http://www.haniotika-nea.gr/chira-voithias-sta-prosfigopoula/#ixzz45muzcMQW
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

You may also like...