Φεστιβάλ ποδοσφαιρικού ντοκιμαντέρ στην Θεσσαλονίκη

Leicester's Marc Albrighton, centre right, celebrates with teammates after scoring against Swansea during the English Premier League soccer match between Leicester City and Swansea City at the King Power Stadium in Leicester, England, Sunday, April 24, 2016. (AP Photo/Rui Vieira)

Το πρώτο φεστιβάλ ποδοσφαιρικού ντοκιμαντέρ στην Θεσσαλονίκη
OFFSIDE Festival, το πρώτο φεστιβάλ ποδοσφαιρικού ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την »Parenthesis» στις 25 έως και 27 Μαΐου στην Αποθήκη 1 (Λιμάνι) της Θεσσαλονίκης.
H Parenthesis, μετά το IN-EDIT Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το OFFSIDE Festival.Το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στην μεγάλη οθόνη κομβικές στιγμές του ποδοσφαίρου και τις πιο αξιοσημείωτες ποδοσφαιρικές ιστορίες, οι οποίες εκτείνονται από την Κολομβία και την Βραζιλία μέχρι την Αγγλία και Ισπανία.
Με βασικό εργαλείο την κινηματογραφική κάμερα, παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι και αθλητικογράφοι ανακαλούν ένδοξες νίκες και συντριπτικές ήττες, σχολιάζουν συμπαίκτες και αντιπάλους , μιλούν για λαμπερές διοργανώσεις και άγνωστα γεγονότα.
Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα ομαδικό, το οποίο ταυτοχρόνως μπορεί να μετατραπεί στο πιο »προσωπικό» σε σύγκριση με άλλα αθλήματα.Έχει την δυνατότητα να προσελκύει εκατομμύρια κόσμο και να »παράγει» τις πιο αξέχαστες ιστορίες.Συγκινεί, μαγεύει, παθιάζει , δημιουργεί »οικογένειες» και ορκισμένους αντιπάλους.Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η μπάλα, η ενδεκάδα, ο πάγκος, ο διαιτητής, τα συνθήματα, το χρώμα της φανέλας.Όπως είχε αναφέρει και ο William «Bill» Shankly, προπονητής της Λίβερπουλ :«Πολλοί πιστεύουν ότι το ποδόσφαιρο είναι θέμα ζωής και θανάτου. Σας διαβεβαίω, είναι πολύ σοβαρότερο».
Το OFF-SIDE Festival δεν είναι απλά ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ.
Είναι ιστορίες για θριάμβους.
Είναι ιστορίες για ομάδες που έγιναν τρόπος ζωής.
Είναι ιστορίες για μορφές που άφησαν εποχή.
Είναι ιστορίες γεμάτες ένταση και πάθος.
Είναι ιστορίες για το ποδόσφαιρο.

You may also like...