Φεστιβάλ Ποίησης VOIX VIVES

Το Φεστιβάλ Ποίησης VOIX VIVES, de Méditerranée en Méditerranée (ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΦΩΝΕΣ, από τη Μεσόγειο στη Μεσόγειο), το οποίο οργανώνεται στη Γαλλία επί μια εικοσαετία και εδρεύει στην πόλη της Sète ανακοινώνει την πραγματοποίηση του Festival VOIX VIVES στη Ζάκυνθο, από τις 23 έως τις 27 Αυγούστου 2017.
Στη διάρκεια των 5 ημερών το Φεστιβάλ θα οργανωθεί σύμφωνα με τα πρότυπα της SETE. Θα υποδεχτούμε 27 ποιητές από διάφορες μεσογειακές χώρες εκ των οποίων 15 θα είναι Έλληνες.
Το Φεστιβάλ θα οργανωθεί με αναγνώσεις και δρώμενα σε κεντρικά σημεία του νησιού καθώς και χώρους πολιτισμικής ιδιαιτερότητας. Θα στηθούν μικρές σκηνές για τις ποιητικές αναγνώσεις και θα προβλεφθεί ένας μεγάλος χώρος σε περιβάλλον θεαματικό για τις εκδηλώσεις έναρξης και κλεισίματος του Φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ έχει ως βασικό στόχο να γνωρίσει τους πάντες με την ποίηση (σε κάθε σύγχρονη μορφή έκφρασης), να αποκηρύξει την ελιτίστικη φήμη που συνδέεται συνήθως με αυτήν τη γραπτή μορφή, να ενθαρρύνει την ποιητική ανακάλυψη ή ακόμη και να τη διευκολύνει, αφενός με δωρεάν πρόσβαση, αφετέρου με την εγκατάσταση – σε καθημερινούς χώρους – διαφόρων εκδηλώσεων, ώστε να μεταδοθεί στο ευρύ κοινό.
Πλαισιωμένοι από πληθώρα καλλιτεχνών (μουσικούς, αφηγητές, ηθοποιούς, τραγουδιστές, ζωγράφους, γλύπτες), οι ποιητές προσκαλούν σε αυτήν την συνεύρεση όπου η ποίηση αποτελεί πεδίο γαλήνης, ενεργητικής ακρόασης και ανακάλυψης του άλλου, μοιράσματος, σε ένα πεδίο όπου μας αφορά όλους και όπου οι ποιητικές αλήθειες γίνονται αλήθειες του καθενός μας.
Σε κάθε έκδοση, σε κάθε χώρα που διαδραματίζεται, το Φεστιβάλ VOIX VIVES γνωρίζει μια εξαιρετικά δυνατή ανταπόκριση από τον κόσμο, με μια αυξητική καμπύλη προσέλευσης στο κάλεσμά μας που γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη επί είκοσι έτη.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και να υποστηρίξουν με οποιοδήποτε τρόπο το Φεστιβάλ μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας.
Τηλέφωνο: 210-7750653 (ώρες γραφείου 09:00-15:00)
Email: info@onar–paidi.gr
Δημήτρης Αβούρης, Συνδιοργανωτής στη Ζάκυνθο
Ιωσήφ Βεντούρας, Συνδιοργανωτής στην Ελλάδα
Maïthé Vallès-Bled , Διευθύντρια-Διοργανώτρια του Φεστιβάλ
Το Φεστιβάλ υποστηρίζουν:
Εταιρεία Συγγραφέων
ΕΟΕΣ Αμφικτυονία
Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας
Λέσχη ο Ζάκυνθος
Μουσείο Σολωμού και επιφανών Ζακυνθίων

Φεστιβάλ Ζάκυνθος
Συμμετέχοντες Ποιητές
Ισραήλ: Liat Kaplan
Ιταλία: Donatella Bisutti
Λίβανος: Salah Stétié
Μαρόκο: Siham Bouhlal
Τουρκία: Metin Celal
Αλβανία: Afroviti Gusho
Κύπρος: Νάσα Παταπίου
Αίγυπτος: Gamal Al Kassas
Ισπανία: Juan Carlos Mestre
Γαλλία: Bruno Doucey
Γαλλία: Antoine Simon
Γαλλία: Marianne Catzaras
Ελλάδα: Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ
Ελλάδα: Τάσος Γαλάτης
Ελλάδα: Λιάνα Σακελίου
Ελλάδα: Ιωσήφ Βεντούρας
Ελλάδα: Δήμητρα Χριστοδούλου
Ελλάδα: Παυλίνα Παμπούδη
Ελλάδα: Θανάσης Χατζόπουλος
Ελλάδα: Διονύσης Καρατζάς
Ελλάδα: Δημήτρης Αβούρης
Ελλάδα: Λίζη Χανδακάρη
Ελλάδα: Μαργαρίτα Νικολοπούλου
Ελλάδα: Νατάσα Κονιδιτσιώτη
Ελλάδα: Νίκος Κούτσουρος
Ελλάδα: Σοφία Μιμιλίδου
Ελλάδα: Ζαχαρίας Στουφής

You may also like...