Φεστιβάλ πιάνου Θεσσαλονίκης

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Δεκεμβρίου · Piandaemonium Μια αγαπημένη παρέα μουσικών καταπολεμά τη μοναχικότητα του πιανίστα, δημιουργεί μια ορχήστρα πιάνων και επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει μέσα σε ένα νέο πλαίσιο τον παραδοσιακό πιανιστικό ήχο. Προσοχή: Λόγω αυξημένης ζήτησης προστέθηκε τρίτη παράσταση το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00. Παρακαλείστε όπως προμηθευτείτε έγκαιρα το εισιτήριό σας.
Πρόγραμμα
G. Gershwin Ένας Αμερικάνος στο Παρίσι, σε διαμόρφωση – μεταγραφή του Θ. Κοτεπάνου για 12 πιανίστες – 6 πιάνα
Α. Ανισέγκος Styx για 12 πιανίστες – 6 πιάνα
Ν. Αναδολής Old Jazz memories (a little suite) για 12 πιανίστες – 6 πιάνα
διάλειμμα
G. Bizet – Μ.Wilberg Φαντασία σε θέματα της όπερας Carmen για 4 πιανίστες – 2 πιάνα
Χ. Παπαγεωργίου The Musical Suite για 12 πιανίστες – 6 πιάνα
Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Δ. Καρβούνη

Piandaemonium
Το μοναδικό πιανιστικό σχήμα Piandaemonium ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία της Δόμνας Ευνουχίδου και αρχικά αποτελούνταν από την ίδια και έντεκα πρώην μαθητές της.
Στη σχεδόν 20ετή του δράση, το Piandaemonium έχει παρουσιάσει σε πρώτες εκτελέσεις έργα Ελλήνων συνθετών γραμμένα ειδικά για το σχήμα, διασκευές σπουδαίων συμφωνικών έργων, αλλά και αυθεντικά έργα σε ποικίλους πιανιστικούς συνδυασμούς, ενώ έχει εμφανιστεί με επιτυχία στο ΑΠΘ, στο Θέατρο Παλλάς στην Αθήνα, στο ΜΜΘ, στο μικρό Θέατρο της Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και αλλού.
Το Piandaemonium επαναδραστηριοποιήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια με προτροπή του Χαράλαμπου Αγγελόπουλου και στη φετινή του σύνθεση συμμετέχουν αλφαβητικά οι Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, Ευτυχία Βενιωτά, Εύη Γιαμοπούλου, Δόμνα Ευνουχίδου, Νίκος Ζαφρανάς, Χρήστος Λενούτσος, Ειρήνη Μαύρου, Μαρία Μυλαράκη, Στέφανος Νάσος, Χρήστος Νούλης, Διονύσης Παντής, Αντώνης Σελεμίδης, Θοδωρής Τζοβανάκης, Κώστας Χάρδας.
Εισιτήρια 15 € – κανονικό 10 € – Με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδο και εφόσον αυτά είναι σε ισχύ για: φοιτητές (εκτός ΕΑΠ), μαθητές, παιδιά, ανέργους, πολύτεκνους, σπουδαστές ωδείων, κατόχους Κάρτας Αλληλεγγύης, κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κατόχους Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας, ΑμεΑ, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστές σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), σε Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).

Προπώληση  Ηλεκτρονικά στο www.thessalonikipianofestival.gr
ΜΜΘ, 25ης Μαρτίου & Παραλία, 2310895938-9, Δε-Σα 10:00-18:00
Πλατεία Αριστοτέλους, Δε, Τε, Σα 10:00-15:30, Τρ, Πε, Πα, 10:00-14:00 και 17:30-20:00
Καταστήματα Public
Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνία διεξαγωγής:
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 – 18:00 & 21:00
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 – 21:00
Χώρος: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (Μ2)

You may also like...