Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

Σάββατο 18 Νοεμβρίου · Πάνος Καράν · Ρεσιτάλ πιάνου
Ανάμεσα στις εμφανίσεις του σε ορισμένους από τους σπουδαιότερους συναυλιακούς χώρους του κόσμου, ο Πάνος Καράν επιστρέφει στην Ελλάδα παρουσιάζοντας τις ιδιαίτερα δημοφιλείς αλλά και πιανιστικά απαιτητικές, 24 σπουδές του Frederic Chopin.
Πρόγραμμα
C. Debussy Σπουδή ‘Pour les cinq doigts’
F. Chopin 12 σπουδές, έργο 10
διάλειμμα-F. Chopin 12 σπουδές, έργο 25
Βιογραφικό
Ο Πάνος Καράν γεννήθηκε στην Ελλάδα και σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής, κάνοντας το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε ηλικία 19 ετών στο South Bank Centre στο Λονδίνο. Το 2007 παρουσίασε τον πλήρη κύκλο των κονσέρτων για πιάνο του Μπετόβεν, ενώ το 2009 ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ, με το κονσέρτο για πιάνο αρ. 3 του Ραχμάνινοφ. Το 2015 εμφανίστηκε στη σκηνή του Tokyo Opera City παρουσία της Αυτοκράτειρας Μιτσίκο της Ιαπωνίας. Πρόσφατες εμφανίσεις του περιλαμβάνουν το Symphony Hall της Βοστώνης, το Konzerthaus της Βιέννης, το Suntory Hall του Τόκιο, το Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, το θέατρο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη, το Queen Elizabeth Hall στο Λονδίνο, το Tokyo Opera City, καθώς και τρία ρεσιτάλ στο Carnegie Hall. Το Σεπτέμβριο του 2010 ίδρυσε τη φιλανθρωπική οργάνωση Keys of Change με σκοπό να μοιραστεί την κλασική μουσική στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη μας. Δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα στον Αμαζόνιο, την Ιαπωνία, την Ινδία, τη Σιβηρία, την Ουγκάντα, τη Βοσνία και τη Σιέρα Λεόνε. Ο Πάνος Καράν έχει επισκεφτεί πάνω από 110 χώρες, έχει ζήσει στη Βαρκελώνη, στο Μπουένος Άιρες, στην Αθήνα, στο Τόκιο και στο Λονδίνο. Μιλάει έξι γλώσσες.
Εισιτήρια
10 € – κανονικό
5 € – Με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδο και εφόσον αυτά είναι σε ισχύ για: φοιτητές (εκτός ΕΑΠ), μαθητές, παιδιά, ανέργους, πολύτεκνους, σπουδαστές ωδείων, κατόχους Κάρτας Αλληλεγγύης, κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κατόχους Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας, ΑμεΑ, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστές σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), σε Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).
Ελεύθερη είσοδος με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας σε σπουδαστές και καθηγητές του ΔΩΘ, φοιτητές του τμήματος ΜΕΤ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σπουδαστές του ΚΩΘ.
Προπώληση
Ηλεκτρονικά στο www.thessalonikipianofestival.gr
Γκαλερί Αγγελόπουλου, Τσιμισκή 121, 2310 273298, Δε-Σα 10:00-14:00, Τρ, Πε, Πα 18.00-20.00
Καταστήματα Public
Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνία διεξαγωγής:
Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 – 20:30 έως 23:00
Χώρος:
Αμφιθέατρο Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

You may also like...