Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

0282b008Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 · Βασίλης Βαρβαρέσος · Ρεσιτάλ πιάνου
Ανάμεσα στις εμφανίσεις του σε ορισμένους από τους σπουδαιότερους συναυλιακούς χώρους του κόσμου, ο Βασίλης Βαρβαρέσος επιστρέφει στο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας αγαπημένα έργα των Beethoven, Chopin, Schubert. Το δεύτερο μέρος της συναυλίας είναι αφιερωμένο στο βαλς. Η διαδρομή του αγαπημένου χορού μέσα στο χρόνο με οδηγό τον σπουδαίο Έλληνα σολίστα.
Πρόγραμμα
L. v. Beethoven, Σονάτα σε Μι ύφεση μείζονα, έργο 81a, ‘Les Adieux’
F. Chopin, Νυκτερινό σε σι ύφεση ελάσσονα, έργο 9, αρ.1
Σκέρτσο αρ.3, σε ντο δίεση ελάσσονα, έργο 39
Βαρκαρόλλα σε Φα δίεση μείζονα, έργο 60
διάλειμμα
F. Schubert, Impromptu σε Σι ύφεση μείζονα, έργο 142, αρ.3
F. Liszt, Mephisto Waltz αρ. 1, S. 514
F.Liszt/ F.Schubert, από τα ‘Soirées de Vienne’, Valse-Caprice αρ.7
M.Ravel, La Valse
Βιογραφικό
Η φετινή σαιζόν του Βασίλη Βαρβαρέσου περιλαμβάνει ντεμπούτα στην Tonhalle της Ζυρίχης, τη Musikverein της Βιέννης και την Concertgebouw του Άμστερνταμ. Εμφανίζεται στη Salle Gaveau του Παρισιού, και είναι προσκεκλημένος των Φεστιβάλ Chopin του Nohant, Festival des Arcs και Festival Piano de Saint Ursanne. Την επόμενη σαιζόν ετοιμάζει τα ντεμπούτα του στη Φιλαρμονική του Βερολίνου, την Gewandhaus της Λειψίας, ενώ ηχογραφεί το δεύτερο προσωπικό του δίσκο με την Aparte Records. Έχει εμφανιστεί σχεδόν σε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ, με σημαντικές εμφανίσεις τα ντεμπούτα του στο Carnegie Hall, Kennedy Center, Kimmel Center και 92nd Street Y, ενώ έχει παίξει για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Barrack Obama στον Λευκό Οίκο. Είναι ένας από τους νεότερους σε ηλικία πιανίστες που κέρδισαν το διαγωνισμό Young Concert Artists στη Νέα Υόρκη, ενώ έχει αποσπάσει βραβεία στους διαγωνισμούς Enescu και Piano Masters του Μόντε Κάρλο. Είναι Διδάκτωρ της Σχολής Juilliard της Νέας Υόρκης, ενώ συνεχίζει τις σπουδές του στο CNSM του Παρισιού, ολοκληρώνοντας το Diplôme d’ Artiste. Πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο αποκλειστικής εκπροσώπησης με τη Solea Artists Management δίπλα στους Daniel Hope, Menahem Pressler και Emmanuel Pahud.
Εισιτήρια
10 € – κανονικό, 5 € – μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Ευρωπαϊκής κάρτας νέων, κάτοχοι κάρτας πολιτισμού, άνεργοι, πολύτεκνοι, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών
Ελεύθερη είσοδος με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας σε σπουδαστές και καθηγητές του ΔΩΘ, φοιτητές του τμήματος ΜΕΤ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σπουδαστές του ΚΩΘ.
Προπώληση
Ηλεκτρονικά στο www.thessalonikipianofestival.gr
Γκαλερί Αγγελόπουλου , Τσιμισκή 121, 2310 273298, Δε-Σα 10:00-14:00
Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνία διεξαγωγής:
Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 – 20:30 έως 23:00
Χώρος:
Αμφιθέατρο Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

You may also like...