Φεστιβάλ Πηνειού 2017

 Το Φεστιβάλ Πηνειού είναι ένας θεσμός που προάγει τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και παράλληλα παρουσιάζει  ό,τι ενδιαφέρον και καινούριο συμβαίνει στη χώρα, αλλά και το εξωτερικό.

Με βασικό χαρακτηριστικό τη διαδραστικότητα, επιδιώκει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να ανακαλύψουν βιωματικά όλες τις τέχνες, να διασκεδάσουν ουσιαστικά, να νιώσουν το Φεστιβάλ δική τους υπόθεση.

Και φέτος, για τέσσερις μέρες από την Τετάρτη 21 (Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής) έως το Σάββατο 24 του μηνός, οι χιλιάδες επισκέπτες του, μικροί και μεγάλοι, θα διασκεδάσουν παρακολουθώντας υπέροχες συναυλίες και συμμετέχοντας σε πρωτότυπες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.
Ειδικότερα, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει:
• Μουσική: Δύο μουσικές σκηνές στήνονται στην κοίτη όπου φιλοξενούνται δεκάδες καλλιτέχνες-συγκροτήματα πανελλαδικής αλλά και διεθνούς εμβέλειας
• Χορός: Μία χορευτική σκηνή-πίστα όπου συγκροτήματα παίζουν live μουσική διαφόρων ειδών και χορεύουν οι επισκέπτες
• Εικαστικά: Δρώμενα-performances, εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, βιωματικά εργαστήρια, εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης, κατασκευές με ανακυκλώσιμα φυσικά υλικά, μοντελισμός κ.ά.
• Θέατρο: Θεατρικό παιχνίδι, διαδραστικά παραμύθια, κουκλοθέατρο κ.ά.
• Φωτογραφία: Ανοιχτά μαθήματα φωτογραφίας, διαγωνισμός φωτογραφίας, λειτουργία σκοτεινού θαλάμου, κ.ά.
• Επιστήμες: Λειτουργία Φορητού Ψηφιακού Πλανηταρίου, διαδραστικά πειράματα φυσικής, κατασκευές γεωμετρίας, DIY 3D Printer κ.ά.
• Αθλητισμός: Ψυχαγωγικά-αθλητικά παιχνίδια, επιτραπέζια αντισφαίριση, aerial flow, yoga, zumba, ποδηλατικά δρώμενα, παγκράτιο, taekwondo, beach volley και soccer κ.ά.
• Διάφορες δράσεις, happenings και εκπλήξεις.
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται λεπτομερώς για το Φεστιβάλ από την ιστοσελίδα του: www.festivalpineiou.gr Εκεί, εκτός από πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό κλπ θα βρουν τη φόρμα εθελοντή, όπως και τη φόρμα χορηγού. Γιατί στην καρδιά κάθε μεγάλης διοργάνωσης βρίσκονται οι εθελοντές και οι χορηγοί.

Σύντομα, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων θα ανακοινώσει τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν φέτος, καθώς και τους φορείς και τις δράσεις που θα υλοποιήσουν.
Επίσης, θα υπάρχουν τοποθετημένα σε διάφορα σημεία καλάθια για τη συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους απόρους που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Συσσίτιο και το Κοινωνικό Φαρμακείο των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων.
Σε λίγες μέρες, ραντεβού στο ποτάμι, ραντεβού στο Φεστιβάλ Πηνειού!
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Περιφέρεια, Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας 93,6

 

adhm6@larissa-dimos.gr
https://www.facebook.com/pg/LarissaCulture/about/?ref=page_internal

 

You may also like...