Φεστιβάλ Περιβάλλοντος του Δήμου Νέας Ιωνίας 2017

Το Σάββατο 17 Ιουνίου η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου μας θα οργανώσει στο Παναιτώλιο για δεύτερη συνεχή χρονιά το «Φεστιβάλ Περιβάλλοντος του Δήμου Νέας Ιωνίας» με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση αλλά και την κινητοποίηση των μικρών μαθητών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δάσκαλοι, γονείς και παιδιά θα περάσουν μια μέρα γεμάτη περιβαλλοντικές δραστηριότητες, παιχνίδι, ζωγραφική, χορό, θέατρο, φύτευση λουλουδιών υιοθεσία μικρών ζώων, ενώ θα φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με τα προγράμματα και τις δράσεις ανακύκλωσης που εφαρμόζονται στο Δήμο μας και με ειδικά εκπαιδευμένους συνεργάτες θα τα βοηθήσουμε να ελέγξουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη λειτουργία της Ανακύκλωσης Συσκευασιών στο Μπλε Κάδο, με τη συμμετοχή τους στο κουίζ της Ανακύκλωσης κερδίζοντας μικρά συμβολικά δώρα.
Πιο συγκεκριμένα:
Θα πραγματοποιηθεί Έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Περιβάλλον και Πόλη» με έργα μαθητών απ΄όλα τα σχολεία της πόλης μας. Όποιο σχολείο θελήσει να λάβει μέρος, θα πρέπει να φέρει τα έργα των μαθητών στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου έως και την Πέμπτη 15 Ιουνίου.

Παιχνίδια με τη συμμετοχή του 4ου Συστήματος Προσκόπων.

Συμμετοχή της Φιλοζωικής Ένωσης Νέας Ιωνίας για ενημέρωση του προγράμματος και των δράσεων για την προστασία των αδέσποτων ζώων, καθώς και υιοθεσία μικρών ζώων.

Θεατρικό και χορευτικό δρώμενο.

Παράσταση καραγκιόζη.

Τέλος θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία jazz διαφορετική από τις άλλες με πρωταγωνιστές το σχήμα Voyage Jazz Group του Αλέξανδρου Χρηστίδη και θέμα την ανακύκλωση. Η μουσική παράσταση περιέχει στοιχεία Διαδραστικής Ρυθμολογίας, μια απλή ευχάριστη μουσικο-σωματική άσκηση με ρυθμο-κινητικά παιχνίδια και χορό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Γνωστές μουσικές επιτυχίες θα αποδοθούν με στίχους για την ανακύκλωση, υπό τους ήχους ορχήστρας Jazz και με τη συνοδεία κρουστών μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Τα παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν με αυτοσχέδια όργανα από συσκευασίες, μαθαίνοντας με αυτό τον τρόπο ποιες συσκευασίες ανακυκλώνονται. Σας καλούμε να στηρίξετε τις δράσεις αυτές και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

 

 

Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

You may also like...