Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Cinedoc Kids

Ξεκινούν από το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, και θα διαρκέσουν μέχρι το Μάρτιο, οι προβολές του Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου «Cinedoc Kids», που θα πραγματοποιούνται για το παραπάνω διάστημα στον κινηματογράφο Δαναό (Λ. Κηφισιάς 109 Αθήνα), κάθε Σάββατο και Κυριακή απόγευμα.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας, που απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων σε διαφορετικά μέρη της γης.
Τo Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μάρθα και Νίκι».
Η ταινία διηγείται την ιστορία δύο κοριτσιών, τα οποία το 2010 έλαβαν μέρος στο μεγαλύτερο διεθνές πρωτάθλημα Street Dance στο Παρίσι. Ήταν η πρώτη φορά που δύο κοπέλες έγιναν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο hip hop, κατακτώντας το ανδρικό άβατο. Η ταινία αποτυπώνει την αγάπη των δύο κοριτσιών για τον χορό, αλλά και τη φιλία τους, που δοκιμάζεται και εξελίσσεται με τον χρόνο.
Μετά από την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει διαδραστική παρουσίαση hip hop με τον χορογράφο Νίκο Αράπη.
Την Κυριακή 19 Φεβρουάριου θα προβληθεί το φιλμ «Χάρτινες Πτύσεις».
Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία του μικρού Ντύλαν, ενός αγοριού από την Αυστραλία, που έχει πάθος με τις πτήσεις και τα χάρτινα αεροπλάνα.
Μετά από την ταινία θα ακολουθήσει εργαστήριο οριγκάμι, σε συνεργασία με το yeti toys.
Στην παρουσίαση και αξιολόγηση των ταινιών, για την ανάδειξη της καλύτερης ταινίας του φεστιβάλ, θα συμμετέχουν 13 παιδιά από σχολεία με κινηματογραφικές λέσχες όλης της Αττικής, που έχουν επιλεγεί και αποτελούν την παιδική κριτική επιτροπή του CineDoc.
Η τελετή λήξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου στον κινηματογράφο Δαναό.
Το CineDoc Kids πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και των πρεσβειών της Σουηδίας, της Ολλανδίας, των ΗΠΑ, της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Το Φεστιβάλ εντάσσεται στο πρόγραμμα του CineDoc (Σεπτέμβριος 2016-Μάιος 2017) που απευθύνεται σε ενήλικο κοινό.

Το CineDoc προβάλλει από το 2009 βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο Δαναό, τον δήμο Βόλου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες: 210 69 22 657

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

You may also like...