Φεστιβάλ Οpen Νights

Το 2ο Open Nights είχε ως θέμα την τροφή, είτε αυτή είναι πνευματική, είτε ανάγκη του σώματος να ανταπεξέλθει στο δεδομένο της ζωής, τον τίτλο (Σ)τροφή, και προσεγγίστηκε σε διαφορετικά πεδία, όπως στη λογοτεχνία, την ποίηση, τις παραστατικές τέχνες, τον κινηματογράφο και βεβαίως στα εικαστικά έργα – εγκαταστάσεις.
Η καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ ήταν της χορογράφου Ρούλας Καραφέρη.
Το φετινό Φεστιβάλ  διοργανώθηκε από την ομάδα χορού OFF ART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, τον Ιανουάριο του 2017 στο θέατρο ΟΥΗΛ.
Για έναν ολόκληρο μήνα, συμμετείχε στο Φεστιβάλ ένας μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών και ομάδων από την Λάρισα, την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Βασικός στόχος του Φεστιβάλ, ήταν  αφ’ ενός μεν να συνδέσει το έργο καλλιτεχνών με το κοινό της πόλης, αφ’ εταίρου δε, να δημιουργήσει σ’ έναν χώρο κεντρικό, όπως το ΟΥΗΛ, ένα σημείο πολιτισμού και συζήτησης, πάνω στο κάθε φορά διαφορετικό του θέμα. Για τη δημιουργία εικαστικών έργων, προσφέρθηκαν από το κοινό, ένας μεγάλος αριθμός βιβλίων για το έργο της εικαστικού Χριστίνας Τζιουβάρα, τηλεοράσεις για το έργο των Βαγγέλη Αντωνόπουλου και Ρούλας Καραφέρη και πολλά κιλά όσπρια για το έργο του Βαγγέλη Βλαχοδήμου.
Η έρευνα που έγινε μέσα από το έργο του Αντώνη Καρακωνσταντάκη, έδειξε ότι το κοινό της έκθεσης προτίμησε το «στοχασμό» από την «τηλεόραση». 249 άτομα έναντι 153, πάτησαν το αντίστοιχο κουμπί. Μετά το τέλος του Φεστιβάλ, τα βιβλία και οι τηλεοράσεις δόθηκαν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Λάρισας, ενώ τα όσπρια όπως και διάφορα τρόφιμα που έφερε στο ΟΥΗΛ το κοινό του Φεστιβάλ, δόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρισας. Η ομάδα OFF ART και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, ευχαριστούν όλους όσοι υποστήριξαν το έργο τους, με την προσφορά και παρουσία τους.

You may also like...