Φεστιβάλ “Ο Μύλος Χορεύει” στη Λάρισα

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ χορού «Ο Μύλος Χορεύει», με μια σειρά από παραστάσεις, σεμινάρια και ανοικτά μαθήματα, που θα γίνουν στο Μύλο του Παππά από 24 έως 30 Απριλίου 2017.
Το θέμα του Φεστιβάλ είναι «Σύγχρονος χορός, επιρροές και συνεργασίες» και τον καλλιτεχνικό συντονισμό και την επιμέλεια υπογράφει η ομάδα χορού OFF ART.
Τον σύγχρονο χορό ως έννοα, μπορεί να τον προσεγγίσει κανείς σε δύο κατευθύνσεις: στιλιστικά είναι ο λεγόμενος μοντέρνος χορός από το 1920 και μετά, ενώ ημερολογιακά είναι ο θεατρικός χορός τα τελευταία 20 ή 30 χρόνια.
Το Φεστιβάλ εστιάζει σε σύγχρονους δημιουργούς της Ελληνικής και παγκόσμιας χορευτικής σκηνής και αναδεικνύει τις επιρροές και τους στόχους του κάθε καλλιτέχνη που χορογραφεί, χορεύει ή διδάσκει.
Φέτος, η Λάρισα θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες και ειδικούς στην τέχνη της κίνησης από τη Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με καθηγητές και δημιουργούς από την πόλη, ενώ από την Αθήνα ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Λάρισα, το Φεστιβάλ «Athens video dance project», με ταινίες χορού από όλο τον κόσμο.
Οι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν στο Θέατρο του Μύλου και στη Σκηνή Μπαλέτου, ενώ τα ανοικτά μαθήματα και σεμινάρια στο κεντρικό κτίριο του Μύλου του Παππά. Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:
Παραστάσεις
Πέμπτη 27 Απριλίου:
REQUIEM – a choreographed portrait, Rough|Cut collective- Θεσσαλονίκη.
Η κολεκτίβα Rough|Cut, μετά από παραστάσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή σε συνεργασία με τη χορεύτρια flamenco Νιόβη Μπένου, σ’ ένα ηχητικό τοπίο που διαμορφώνεται και μεταβάλλεται με μπάλες πινγκ πονγκ, νάιλον, τραγούδια, αφηγήσεις και ντοκουμέντα.
Σύλληψη-Χορογραφία: Αλέξης Τσιάμογλου. Χορός: Νιόβη Μπένου. Ενδυματολογική-Σκηνική επιμέλεια: Στέλλα Γκρεκιώτη. Σχεδιασμόςφωτισμών: Ελένη Χούμου. Μουσική: Sonny Touch.
ΧΟΝΤΡΗ – ομάδα χορού OFF ART – Λάρισα
Με πέτρα σκανδάλου μια προκλητική τούρτα, η «Χοντρή» με κωμικοτραγική διάθεση, ψάχνει να βρει κρυμμένα συναισθήματα, άκρη σε σχέσεις ενός παρελθόντος που δεν έχει παρέλθει πραγματικά, δεν έχει «μεταβολιστεί» ολοκληρωμένα… ψάχνει όλα αυτά που της λείπουν… Μια παράσταση χοροθεάτρου που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2017, με αφορμή το 2ο Φεστιβάλ OPEN NIGHTS με θέμα την τροφή.
Χορογραφία: Μαρία Ραπτοτάσιου. Σύλληψη- Ερμηνεία: Ρούλα Καραφέρη. Θέατρο του Μύλου. Ώρα παράστασης: 9 μ.μ.
Τηλ. κρατήσεων: 6945 992018.
Τιμή εισιτηρίων: 5 ευρώ
Παρασκευή 28 Απριλίου:
Παράσταση site specific- ομάδα χορού OFF ART -Λάρισα
Concept-χορογραφία: Ρούλα Καραφέρη, Video /video mapping: Χριστίνα Τζιουβάρα – Βαγγέλης Αντωνόπουλος. Μουσική επιμέλεια: Selecta Angelo
Ώρα παράστασης: 9 μ.μ. Στην πρόσοψη του κεντρικού κτιρίου του Μύλου. Είσοδος ελεύθερη.
Προβολή/ screening: ATHENS VIDEO DANCE PROJECT
To AVDP διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Χορού και ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Λάρισα με δώδεκα videodance έργα και δύο ταινίες μικρού μήκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για την ομάδα του AVDP, ο χορός και το βίντεο είναι καλλιτεχνικά μέσα έκφρασης που μπορούν να λειτουργήσουν ως εργαλεία για την εξερεύνηση και ανάπτυξη της κοινωνικής και πολιτισμικής ταυτότητας.
Θέατρο του Μύλου. Ώρα: 9:30 μ.μ. Πληροφορίες : 6932853971. Είσοδος ελεύθερη.
Σάββατο 29 Απριλίου
DE PROFUNDIS – Παράσταση Ανώτερης Σχολής Χορού Δήμου ΛαρισαίωνΠαράσταση σύγχρονου χορού όπου παρουσιάζονται εργασίες αυτοσχεδιασμού και χορογραφίες των σπουδαστών της Ανώτερης Σχολής Χορού, στις οποίες διερευνάται ο χορός ως πεδίο μετάβασης από το προσωπικό στο καθολικό, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Αθηνάς Μανώλη
«ΟΝΕΙΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΝΕΙΡΟ» ρυθμική σπουδή των τριτοετών σπουδαστών, η οποία αποτελεί κινησιολογική, φωνητική και μουσική απόδοση του ομώνυμου ποιήματος του Έντγκαρ Άλαν Πόε, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Καμίλ Τομανόβα.
Σκηνή Μπαλέτου. Ώρα 9 μ.μ. Πληροφορίες: 2410 256464. Είσοδος ελεύθερη.
Κυριακή 30 Απριλίου
«ONE NIGHT STAND» – Ομάδα Vis Motrix -Θεσσαλονίκη
Κωνσταντίνος Γεράρδος – Θανάσης Γκαμαράζης
Ένας χορευτής κι ένας μουσικός συναντιούνται στη σκηνή. Η μεταξύ τους αλληλεπίδραση δημιουργεί τοπία ήχου και κίνησης που άλλοτε αλλάζουν ή εξελίσσονται διά μέσου της συνδιαλλαγής των δυο performer.
Η μουσική και ο χορός, άρρηκτα συνδεδεμένες τέχνες, ψάχνουν σε αυτήν την παράσταση, μέσω του αυτοσχεδιασμού, τον επαναπροσδιορισμό αυτής της σχέσης.
Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Γεράρδος – Ζωντανή μουσική: Θανάσης Γκαμαράζης
«Εl espacio entre nosotros» Έργο σε εξέλιξη – Θεοδώρα Αραμπατζή / Νίκος Νικολαΐδης – Λάρισα
Η σχέση που δημιουργείται μεταξύ ενός κινούμενου ή σε ακινησία σώματος και ενός μουσικού όταν αυτοί αυτοσχεδιάζουν ή όταν εκτελούν ένα συγκεκριμένο έργο με δομή.
Ζωντανή μουσική: Νίκος Νικολαΐδης György Ligeti – sonata for solo cello και αυτοσχεδιασμός . Ερμηνεία : Θεοδώρα Αραμπατζή. Θέατρο του Μύλου. Ώρα παράστασης: 9 μ.μ. Τηλ. κρατήσεων: 2410253097, 6932853971. Τιμή εισιτηρίων: 5 ευρώ.
Ανοικτά μαθήματα / Σεμινάρια
Μύλος του Παππά (κεντρικό κτίριο)
Δευτέρα 24 Απριλίου
5:30 μ.μ. – 6:30 μ.μ. AERIAL YOGA – Σταυρούλα Γκανάτσα (3ος όροφος)
8 μ.μ. – 9:30 μ.μ. Εισαγωγή στην Χοροθεραπεία – Ρούλα Καραφέρη (3ος όροφος).
Τρίτη 25 Απριλίου
7 μ.μ. – 8 μ.μ. Ενδυνάμωση χορού/αντιγυμναστική- (OFF ART) (3ος όροφος)
Τετάρτη 26 Απριλίου
5:30 μ.μ. – 7 μ.μ. Σύγχρονος χορός (αρχάριοι) – Δώρα Αραμπατζή (2ος όροφος)
8:30 μ.μ. – 10 μ.μ. Σύγχρονος χορός – Ρούλα Καραφέρη (2ος όροφος)
Πέμπτη 27 Απριλίου
5:30 μ.μ. – 7 μ.μ. Σύγχρονος χορός (προχωρημένοι) -Δώρα Αραμπατζή (2ος όροφος)
7 μ.μ. – 8 μ.μ. Ενδυνάμωση χορού/αντιγυμναστική- (OFF ART) (3ος όροφος)
Παρασκευή 28 Απριλίου
5:30 μ.μ. – 6:30 μ.μ. AERIAL YOGA – Σταυρούλα Γκανάτσα (3ος όροφος)
6:30 μ.μ. – 8:30 μ.μ. «Movement» – Ισμήνη Κατσάρη – Κώστας Καράσης -IndepenDANCE (2ος όροφος)
Σάββατο 29 Απριλίου (2ος όροφος)
12 μ. – 1:30 μ.μ. Σύγχρονος Χορός (τεχνική Flying low) – Αλέξης Τσιάμογλου (Rough cut )
1:30 μ.μ. – 3 μ.μ. Εισαγωγή στο Φλαμένκο- Νιόβη Μπένου (Rough cut )
6 μ.μ. – 8:30 μ.μ. Feldenkrais -Στέλλα Τοπαλίδου (Uplift Somatics)
Κυριακή 30 Απριλίου (2ος όροφος)
12 μ. – 1:30 μ.μ. Σύγχρονος χορός – Κωνσταντίνος Γεράρδος (Vis Motrix)
1:30 μ.μ. – 3 μ.μ. Αυτοσχεδιασμός- Κωνσταντίνος Γεράρδος – Ζωντανή μουσική: Θανάσης Γκαμαράζης

 

Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων
Γεωργιάδου 53
Λάρισα
Τηλ:  241 061 4449
adhm6@larissa-dimos.gr

You may also like...