Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc

194399-first_position_02Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc παρουσιάζει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Bess Kargman, «First Position». Έξι ταλαντούχοι χορευτές, κατά τη διάρκεια της επίπονης προετοιμασίας τους για τον διαγωνισμό Youth America Grand Prix, παλεύουν με την εξάντληση, τους τραυματισμούς και τις δυσκολίες της εφηβείας, με όπλο τη δύναμη της θέλησης. Η προβολή πραγματοποιείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου.
Κάθε χρόνο, χιλιάδες νέοι χορευτές παίρνουν μέρος σ’ έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς μπαλέτου στον κόσμο, το Youth America Grand Prix. Στον τελικό γύρο, εκατοντάδες χορευτές αγωνίζονται για να κάνουν το όνειρο της ζωής τους πραγματικότητα και να διεκδικήσουν τις ελάχιστες υποτροφίες που απονέμονται.

Το ντοκιμαντέρ της Bess Kargman, «First Position», παρακολουθεί έξι από αυτούς τους ταλαντούχους χορευτές. Το αποτέλεσμα είναι ένα συναρπαστικό πορτρέτο μιας ομάδας εξαιρετικά προικισμένων νέων χορευτών και ένα ντοκιμαντέρ που συγκινεί με την επιμονή και το πάθος της νεότητας.

Η ταινία, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Toronto International Film Festival, έχει κερδίσει το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο San Francisco Doc Fest και τα βραβεία κοινού για καλύτερο ντοκιμαντέρ στο Dallas International Film Festival, Portland International Film Festival και στο DOC NYC.

Το Tvxs.gr ως χορηγός επικοινωνίας, έχει εξασφαλίσει για τις προβολές του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας email στο cinema@tvxs.gr με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «CineDoc», μέχρι την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 13:00 το μεσημέρι. Μετά από κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό email και παρακαλούνται να έχουν παραλάβει τις προσκλήσεις τους το αργότερο στις 19:45 από το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ «First Position» της Bess Kargman, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 20:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31), με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα. Η ταινία επαναπροβάλλεται την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στον Κινηματογράφο Δαναός (Κηφισίας 109).

«First Position»
Σκηνοθεσία: Bess Kargman
Διάρκεια: 91 λεπτά
Παραγωγή: Η.Π.Α.
Έτος: 2011
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ
Από το 2009, το CineDoc προβάλει βραβευμένα ελληνικά και διεθνή ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Τις προβολές, που διαρκούν όλο τον χρόνο, από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, συνοδεύουν παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.

Από φέτος, το CineDoc είναι μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Moving Docs που επιδιώκει την ταυτόχρονη διανομή και προβολή επιλεγμένων ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη, σε συνεργασία με το European Documentary Network και την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe Ε.Ε.

Το Tvxs.gr είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης και θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά και εγκαίρως, για όλες τις προβολές του, ενώ όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα διοργανώνονται διαγωνισμοί για τη χορήγηση δωρεάν προσκλήσεων.

Τη Διοργάνωση και την Καλλιτεχνική Επιμέλεια, έχουν οι: Ρέα Αποστολίδη, Αύρα Γεωργίου και Δήμητρα Κουζή. Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc.

You may also like...