Φεστιβάλ Νάξου NEW MYTHOLOGIES

gggggggggggggggggggggggggggggggggggggNEW MYTHOLOGIES Art Exhibition Πύργος Μπαζαίου – Νάξος 18 Ιουνίου έως 25 Σεπτεμβρίου 2016 Καθημερινά: 10:00-17:00 Εγκαίνια: Σάββατο 18 Ιουνίου, ώρα 20.00 Όσο σημαντικοί είναι οι αρχέγονοι μύθοι για τη κατανόηση και τη συνοχή της κοινωνίας των ανθρώπων, άλλο τόσο αναγκαία είναι η δημιουργία νέων μύθων, που συνάδουν και διαμορφώνουν τα πρότυπα της σύγχρονης ζωής. Η πολυσήμαντη επιρροή της τέχνης είναι ένας σύγχρονος μύθος. Κυριαρχεί  στις μεγάλες Μητροπόλεις και στα εμβληματικά μουσεία, στις φημισμένες γκαλερί, στις οργανωμένες Αγορές Τέχνης. Όχι όμως μόνον εκεί, όχι πια. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση Νέες Μυθολογίες, ενώ προέρχονται από μικρές χώρες της περιφέρειας οι ίδιοι ανήκουν στη μεγάλη κοινωνία των «πολιτών του κόσμου», αφού τα έργα τους όπως και οι ίδιοι ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα. Επιβεβαιώνουν έμπρακτα ότι, η δύναμη και η λατρεία της τέχνης στην εποχή της μετανεωτερικότητας, βρίσκεται στην ελευθερία της να κινείται παντού, να συνομιλεί ανοιχτά και εν τέλει να δημιουργεί έναν αναγνωρίσιμο, παγκόσμιο κώδικα επικοινωνίας, που βασίζεται στην κοινή αισθητική αντίληψη, την καινοτομία και την πολυπολιτισμική συνύπαρξη. Εφέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου στον πύργο Μπαζαίου, επτά διεθνείς καλλιτέχνες, ο Hiroshi Egami από την Ιαπωνία, η Mireya Samper και η Kristjana Samper από την Ισλανδία, ο Saulius Valius και η Diana Radaviciute από τη Λιθουανία, ο Δημήτρης Δημητριάδης κι ο Klaus Pfeiffer από την Ελλάδα, αφηγούνται με διαφορετικά εκφραστικά μέσα  – λόγο, ζωγραφική, γλυπτική, video, εγκαταστάσεις in situ – νέες μυθολογίες επιδιώκοντας ν΄αποκαλύψουν τη δυναμική της προβολής των ιδεών, που κρύβονται μέσα μας. Ένας άλλος τρόπος να κατανοήσουμε το συλλογικό ασυνείδητο, όπως εκφράζεται μέσα από τους μύθους και τη σύγχρονη προοπτική τους.

Επιμέλεια: Μάριος Βαζαίος Διοργάνωση: ΑΙΩΝ Πολιτιστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Διάρκεια: 18/6-25/9/2016. Καθημερινά: 10:00 – 17:00 Πύργος Μπαζαίου, 12ο χλμ. Οδ. Χώρας Νάξου-Αγιασσού Τηλ. 22850 31402

Επικοινωνία: Κατερίνα Ζουράρη Τ.22850 31402 | Ε. aeongr@otenet.gr www.bazeostower.gr – www.naxosfestival.gr –

NEW MYTHOLOGIES, στον Πύργο Μπαζαίου, στη Νάξο

Κι ενώ μπαίνοντας ο Σεπτέμβρης, ετοιμάζονται να πάρουν τη σκυτάλη οι χώροι πολιτισμού των αστικών κέντρων, στην περιφέρεια κάποιοι συνεχίζουν απτόητοι, με αμείωτη διάθεση.

Στον Πύργο Μπαζαίου, στη Νάξο, στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ του νησιού, συνεχίζεται το πολιτιστικό πρόγραμμα με προβολές παραστάσεων όπερας από το Λυρικό Φεστιβάλ της Ex-En-Provence 2016 καθώς και η εικαστική έκθεση «NEW MYTHOLOGIES», καθημερινά έως τις 25/9/2016.

Επτά διεθνείς καλλιτέχνες, ο Hiroshi Egami από την Ιαπωνία, η Mireya Samper και η Kristjana Samper από την Ισλανδία, ο Saulius Valius και η Diana Radaviciute από τη Λιθουανία, ο Δημήτρης Δημητριάδης κι ο Klaus Pfeiffer από την Ελλάδα, αφηγούνται με διαφορετικά εκφραστικά μέσα  – λόγο, ζωγραφική, γλυπτική, video, εγκαταστάσεις in situ – νέες μυθολογίες επιδιώκοντας ν΄αποκαλύψουν τη δυναμική της προβολής των ιδεών, που κρύβονται μέσα μας.

Τα έργα τους αγκαλιάζουν όλες τις πτυχές του πύργου, δημιουργώντας ένα συμπαγές αφήγημα, από τον 17ο αι. που ξεκινάει η κατασκευή του μνημείου, μέχρι τις μέρες μας όπου λειτουργεί ως φιλόξενος χώρος όλων των τεχνών.

Μια εικονική περιήγηση μπορείτε να δειτε: …

Η έκθεση βρίσκεται κάτω από την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Πρεσβείας της Λιθουανίας στην Ελλάδα.

Info: Πύργος Μπαζαίου, 12χλμ. Χώρας Νάξου-Αγιασσού.

Τ. 22850 31402 | bazeostower.gr | FB

 

 

You may also like...