Φεστιβάλ Μουσικής Μουσικότροπο

Το Μουσικότροπο είναι ένα Φεστιβάλ Μουσικής διαφορετικό από τα άλλα. Αποσκοπεί σε μια συνολική μουσική προσέγγιση περιλαμβάνοντας συναυλίες που πλαισιώνονται από σεμινάρια και εργαστήρια επιμορφωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, φιλοδοξώντας να προσελκύσει το ενδιαφέρον των μουσικών, εκπαιδευτικών, παιδαγωγών, καθώς και του μουσικόφιλου κοινού.Ο σχεδιασμός του Φεστιβάλ βασίζεται στην παρουσίαση τεσσάρων εξαιρετικών συναυλιών τα βράδια του Σαββάτου, ενώ τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής θα πραγματοποιούνται εργαστήρια διαφορετικών θεμάτων και χαρακτήρων.
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
Το πρώτο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ στο ΔΩΛ, θα εμφανιστεί το μοναδικό πιανιστικό σχήμα Piandaemonium, αποτελούμενο από 6 πιάνα και 12 πιανίστες, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Δόμνας Ευνουχίδου. Πρόκειται για μια αγαπημένη παρέα μουσικών, που επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τον παραδοσιακό πιανιστικό ήχο.
Θα παρουσιάσουν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα διαμορφωμένο αποκλειστικά για το συγκεκριμένο σύνολο. Θα συμμετάσχει η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Καρβούνη.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15 ευρώ, Μειωμένο: 10 ευρώ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό)
Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ στο ΔΩΛ, προσκλήθηκε η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, μία νέα συμφωνική ορχήστρα που ξεκίνησε τη διαδρομή της τον Νοέμβριο του 2016. Στόχος της είναι να παρουσιάσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό το θησαυρό της νεοελληνικής έντεχνης μουσικής δημιουργίας, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει προβληθεί όσο της αξίζει. Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα ελληνικού και ρωσικού ρομαντισμού. Σολίστ η εξαίρετη Ρωσίδα βιρτουόζος Λίλια Εσίποβα στην άρπα. Μια ξεχωριστή σολιστική παρουσίαση που δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα όργανο με πλήθος ηχοχρωμάτων. Διευθύνει ο διεθνούς φήμης μαέστρος Βύρων Φιδετζής.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15 ευρώ, Μειωμένο: 10 ευρώ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό)
Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ στο ΔΩΛ, η μαγευτική Σαβίνα Γιαννάτου με τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο θα παρουσιάσουν, παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες, διασκευασμένα από τον Σπύρο Μάνεση σε φόρμες αυτοσχεδιασμού που σχετίζονται με την τζαζ και τη σύγχρονη μουσική, ενώ στη συνέχεια τραγούδια κυρίως μελοποιημένης ποίησης, του Μάνου Χατζιδάκι, της Λένας Πλάτωνος και του Δημήτρη Μαραγκόπουλου.
Εισιτήρια: Κανονικό: 10 ευρώ, Μειωμένο: 7 ευρώ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό)
Τέλος, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ στο ΔΩΛ, τρεις υπέροχοι μουσικοί, εκ των οποίων οι δύο είναι Λαρισαίοι, η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα και ο Δημήτρης Καρακαντάς (μπαρόκ βιολί) θα συμπράξουν με τον επίσης κορυφαίο Μάρκελλο Χρυσικόπουλο (τσέμπαλο) και θα παρασύρουν το κοινό σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στην εποχή Μπαρόκ. Η ιδιαιτερότητα αυτής της συναυλίας είναι ότι τα δύο όργανα είναι ιστορικά και ο ήχος σε συνδυασμό με το στιλ της εποχής θα είναι αυθεντικά. Όταν αυτά συνοδεύονται από το κύρος μουσικών τέτοιου μεγέθους, η εμπειρία θα είναι ανεπανάληπτη.
Εισιτήρια: Κανονικό: 10 ευρώ, Μειωμένο: 7 ευρώ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό)
Προπώληση: Όλες τις εργάσιμες καθημερινά 9.00-13.00, επίσης Πέμπτη, Παρασκευή 19.00-21.00 και Σάββατο 12.00-14.00
Εκπτωτικό πακέτο: Όποιος θέλει να παρακολουθήσει και τις τέσσερις συναυλίες θα πληρώσει τα μειωμένα εισιτήρια. Δηλαδή από 15, 10 και από 10, 7 ευρώ.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Τα επιμορφωτικά προγράμματα αφορούν μουσικούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, παιδαγωγούς, γυμναστές, εμψυχωτές όλων των βαθμίδων σε επαγγελματική ή μη βάση.
Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στην Αίθουσα «Ήβη Βοζαλή» θα πραγματοποιηθεί ένα βιωματικό εργαστήριο που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται και ενδιαφέρονται για τη μουσική στην ειδική αγωγή, από το ΜΟΥΣικό Εκπαιδευτικό Σύνολο ΜΟΥΣ.Ε.Σ. Το εργαστήριο δεν είναι θεραπευτικό, αλλά εκπαιδευτικό. Θα υπάρξουν δύο γκρουπ, το πρώτο από τις 11 έως τις 12.30 και το δεύτερο από τη 1 έως τις 2.30.
Την εποπτεία του προγράμματος έχει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, δρ Λευκοθέα Καρτασίδου.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν (απαραίτητη η κράτηση).
Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιανουαρίου στην Αίθουσα «Ήβη Βοζαλή» από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ο διδάκτορας Νίκος Θεοδωρίδης, ιδρυτικό μέλος του εργαστηρίου «Κρουστόφωνο» θα παρουσιάσει ένα εργαστήριο με θέμα «Μουσικά ταξίδια με τραγούδια, παιχνίδια και χορούς της γης». Μια βιωματική μέθοδος διδασκαλίας για την εύκολη και αποτελεσματική εκμάθηση χορευτικών τραγουδιών και χορών όπως Καλαματιανός, Αντικριστός κλπ, με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο. Κατόπιν προτείνεται ο τρόπος προσαρμογής του προτεινόμενου μοντέλου στις διδακτικές ανάγκες του κάθε εκπαιδευτικού της μουσικής, της γυμναστικής, του εμψυχωτή.
Κόστος Συμμετοχής: 40 ευρώ, 25 ευρώ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό)
Το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του κεντρικού κτιρίου του Μύλου του Παππά (2ος όροφος) από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, η παραμυθού Ανθή Θάνου θα πραγματοποιήσει ένα βιωματικό εργαστήρι με τον Αλέξανδρο Μακρή στην κιθάρα, με θέμα «Τεχνικές αφήγησης και μουσική συνοδεία». Ο χαρακτήρας αυτού του εργαστηρίου θα είναι διττός. Θα εντρυφήσει στα μυστικά της τεχνικής της αφήγησης και στις τεχνικές της μουσικής συνοδείας. Πώς η μουσική γίνεται παραμύθι και πώς ο λόγος μουσική.
Απευθύνεται σε μουσικούς, εκπαιδευτικούς και σε όλους όσους αγαπούν τα παραμύθια, τη μουσική και το τραγούδι.
Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ, 25 ευρώ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό)
Τέλος, το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα «Ήβη Βοζαλή» από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ο Πάνος Λαμπρόπουλος στο εργαστήρι «Το μουσικό Σώμα» θα κάνει τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το σώμα τους ως μουσική διαδικασία και ως όργανο αντίληψης της μουσικής.
Με το εργαστήριο αυτό το άτομο μαθαίνει πώς να διαχειρίζεται το στρες που προκύπτει από τη μουσική πράξη με τα εργαλεία της Σώματο-ψυχοπαιδαγωγικής. Απευθύνεται σε μουσικούς και τραγουδιστές όλων των επιπέδων, μαθητές ή δασκάλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τη σωματική τους αντίληψη σε σχέση με τη μουσική πράξη.
Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ, 25 ευρώ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό)
Για όλα τα εργαστήρια απαιτείται κράτηση που γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του φεστιβάλ mousikotropo.gr. Επίσης, για όλα θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Εκπτωτικό πακέτο: Όποιος παρακολουθήσει όλα τα εργαστήρια θα πληρώσει από 120, 100 ευρώ.

You may also like...