Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017 το Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών, μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και εξελίσσεται σε θεσμό. Οι δύο στόχοι του Φεστιβάλ αφενός η ενεργοποίηση ερασιτεχνών του θεάτρου και αφετέρου η εξοικείωση του κοινού με αυτό το ιδιαίτερο θεατρικό είδος υλοποιήθηκαν και φέτος με επιτυχία.

Όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου και φέτος: «ερασιτέχνες ηθοποιοί ξεδίπλωσαν στη σκηνή την αγάπη τους για την τέχνη και έδωσαν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά τη δημιουργική προσπάθεια νέων της περιοχής μας. H Δημοτική Αρχή είναι υπερήφανη γιατί απέδειξε ότι μια συνειδητή επιλογή της, το Φεστιβάλ Μονολόγων, κατάφερε να συσπειρώσει δημιουργικές δυνάμεις και η επιτυχημένη διοργάνωσή του να ξεπεράσει τα όρια του Δήμου».

Την καλλιτεχνική επιτροπή του 3ου Φεστιβάλ αποτελούσαν οι:
Καλαβρούζος Χρήστος, ηθοποιός , Ροϊλού Γιάννα – ∆ρ. – ∆ιδάσκουσα του τµήµατος ΘΣ Πάτρας – Συγγραφέας και ο Μικέλλης Γιώργος Φιλόλογος – Θεατρολόγος, οι οποίοι και εξέφρασαν την ανεπιφύλακτη χαρά και την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους γιατί αυτή η προσπάθεια έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του θεατρόφιλου κοινού της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Με τη μεγαλύτερη δυνατή έμφαση η βελτίωση τόσο των σκηνοθετικών εκφωνήσεων όσο και των επί σκηνής ερμηνειών που αναβαθμίζουν ποιοτικά και αισθητικά το φεστιβάλ το όποιον πλέον διεκδικεί ευλόγως υψηλότερους στόχους. Έτσι λειτούργησαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι επιλογές των κειμένων, η συνάφεια των σκηνοθεσιών, ο μόχθος και η οργάνωση των θιάσων καθώς και οι θεατρικές ερμηνείες με ενδιαφέρουσα δυναμική όπως επίσης και οι αυθεντικές, βιωματικές ερμηνείες.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

You may also like...