Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

E61FB98E30092EF38A3E05BFAAAE7550Μετά τις συνεχείς αναβολές εκδηλώσεων (εννέα συνολικά) λόγω δημοψηφίσματος, capital control και καιρικών συνθηκών συνεχίζεται το δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών με “συμπυκνωμένο”, αλλά και ενισχυμένο πρόγραμμα. Στις εκδηλώσεις, όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Λάζαρος Κωνσταντινίδης, έχει προστεθεί μια νέα διοργάνωση, το International Mime Festival, “τραβώντας” το πρόγραμμα μέχρι και το Νοέμβριο.
Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, φέτος,μεταφέρει τις εκδηλώσεις του και σε άλλους χώρους. Έτσι, η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης θα δοθεί τον Σεπτέμβριο στους Βυζαντινούς Νερόμυλους της Πολίχνης, ενώ τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, οι τέσσερις παραστάσεις του International Mime Festival θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συνεχίζεται, από σήμερα μέχρι και τις 26 Αυγούστου, με τις συναυλίες των Γιώργου Γελαράκη (24/8), Άκη Μπαρούτα (25/8) και του μουσικού σχήματος “Μελωδιστές” στην Ανοιχτή Σκηνή με ελεύθερη είσοδο, ενώ στις 27,28 και 31 Αυγούστου η Μικρή Σκηνή θα φιλοξενήσει εκδηλώσεις με τους “The Puppeteears”, τη Σοφία Αβραμίδου και το “The Performers Quartet”.
Το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου θα αρχίσει με την κωμωδία δρόμου (η οποία αναβλήθηκε δύο φορές) “Ας περιμένουν οι γυναίκες” με τον Μπάμπη Μπατμανίδη, που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δοθούν συναυλίες: “Τραγούδια που δεν έχουν εποχές” των Μίμη Πλέσσα – Μαυρίκιου Μαυρικίου (2/9), των Φίλιππου Πλιάτσικα – Γιάννη Μηλιώκα (7/9), “Ταξίδι στο όνειρο” της Αλέκας Κανελλίδου (8/9) και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης (9/9).
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται το αφιέρωμα “Τσιτσάνης ο μέγας” για τα 100 από τη γέννηση του Τσιτσάνη (10/9), το μονοήμερο φεστιβάλ The Sound or City Festival Vol 1 (11/9) και η μουσική παράσταση “Σαν όνειρο μαγευτικό” (13/9).

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στις 15/9 με την παρουσίαση δυο νέων παραγωγών της γερμανικής δισκογραφικής εταιρείας Carpe Diem, τη συναυλία “Ο άγιος έρωτας” των Τάνιας Τσανακλίδου – Ρίτας Αντωνοπούλου – Κορίνας Λεγάκη (16/9), ενώ από τις 17 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου θα δοθούν τρεις θεατρικές παραστάσεις υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Παύλου Μελά.

Το δε πρόγραμμα του Οκτωβρίου περιλαμβάνει το Φεστιβάλ Ανάκατα Τέχνης (2-4/10) και τις εκδηλώσεις του International Mime Festival, που θα ολοκληρωθούν στις 7 Νοεμβρίου.

You may also like...