Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

αρχείο λήψης (1)Στα μυστικά της γοητευτικής έβδομης τέχνης επιχειρεί να μυήσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία της περιοχής του.
Μετά τις… στενές σχέσεις τους με το θέατρο, μέσω της διττής συνεργασίας του δήμου με το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας, οι μαθητές έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξοικειωθούν και με τον κινηματογράφο, μέσα από το Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών που καθιερώνεται πλέον στον δήμο Νεάπολης-Συκεών.
Το Φεστιβάλ, που υλοποιείται μετά από πρόταση της τοπικής συμβούλου Νεάπολης Ιωάννας Ζαφειρίου, θα διοργανωθεί για δεύτερη φορά αυτή τη σχολική χρονιά. Αυτό το 2ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών θα ενταχθεί, όπως και πέρυσι, στην εδώ και χρόνια καθιερωμένη Γιορτή Παιδείας και Πολιτισμού, η οποία διοργανώνεται κάθε Άνοιξη.
Πριν λίγες ημέρες, με επιστολή προς τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Γραφείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, καλεί τις μαθητικές κοινότητες να δοκιμάσουν να δημιουργήσουν ταινίες μικρού μήκους, ενδεικτικής διάρκειας 5-10 λεπτών, με θέματα που θεωρούν σημαντικά για τη ζωή τους.
Το σύνολο των συμμετοχών των σχολείων θα προβληθεί στο πλαίσιο της Γιορτής Παιδείας και Πολιτισμού, όπως έγινε και πέρυσι. Να σημειωθεί ότι το περσινό 1ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με πολλές συμμετοχές από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του δήμου, που άγγιξαν ποικίλα θέματα με φαντασία και πρωτοτυπία.
Read more: http://www.multi-news.gr/thestival-festival-mathitikon-tenion-thesmotheti-dimos-neapolis-sikeon/#ixzz4PJ0L1vvr
Follow us: @multinewsgr on Twitter | multinews.gr on Facebook

You may also like...