Φεστιβάλ Λόγιας Ανατολικής Μουσικής

Τον όρο κλασική ανατολική μουσική αποδίδουμε στις λόγιες μουσικές παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής μεσογείου, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το εθνικό μας μουσικοτροπικό σύστημα την Βυζαντινή μουσική.

Η σημερινή της μορφής ( της κλασικής ανατολικής μουσικής ) είναι ένα κράμα από τις μουσικές συμβολές διαφόρων εθνικοτήτων ( Έλληνες, Τούρκοι, Αρμένιοι, Εβραίοι) που κυρίως κατά την διάρκεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας διαμόρφωσαν και εξέλιξαν.
Σκοπός του φεστιβάλ είναι η παρουσίαση μέσα από διάφορες συναυλίες ενός μέρους αυτής της τόσο πλούσιας μουσικής παράδοσης και η πρακτική κατανόηση των μουσικολογικών εννοιών του συγκεκριμένου μουσικού συστήματος μέσα από μια σειρά σεμιναρίων, διαλέξεων και εργαστηρίων.
Το φεστιβάλ θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει μεγάλους δεξιοτέχνες, καθηγητές πανεπιστημίων όπως τους : Σωκράτη Σινόπουλο (πολίτικη λύρα και πολίτικο λαούτο) Μάρκο Σκούλιο (νέυ) Ευγένιο Βούλγαρη (γιαλί ταμπούρ και πολίτικη λύρα) Κυριάκο Ταπάκη ( ούτι και λαούτο) Κατερίνα Παπαδοπούλου (τραγούδι) Σέργιο Βούλγαρη (κρουστά), καθώς και Τούρκους καθηγητές, δεξιοτέχνες μουσικούς.
Υπεύθυνος: Μάρκος Σκούλιος – Σωκράτης Σινόπουλος

Περισσότερες πληροφορίες  www.fex.org.gr

You may also like...