Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας

16-06-23_gr afisa festival gastronomias 2016To Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό ότι με απόλυτη επιτυχία έλαβε χώρα στην Πλατεία Μαρκά το 3o Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας το Σάββατο και τη Κυριακή 9 και 10 Ιουλίου 2016.
H εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2014 στα πλαίσια του προγράμματος ΤΟΠΣΑ ως δράση του Επιμελητηρίου Λευκάδας και σε συνεργασία με τη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λευκάδας και τη Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων συνδιοργανώθηκε κατά τη φετινή χρονιά από το Επιμελητήριο και την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, την Αναπτυξιακή Ιονίων Νήσων, την ΠΕΔΙΝ, την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΠΟΚΑΛ του Δήμου Λευκάδας, την Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας και την Equal Society.
Φέτος το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στις Λευκαδίτικες Πίτες και αποσκοπούσε –όπως και κάθε χρονιά- στην ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Λευκάδας και της άριστης ποιότητας των προϊόντων της ως συγκριτικού πλεονεκτήματος και στο πλαίσιο της γενικότερης προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος, αφού γαστρονομία και τουρισμός είναι έννοιες απόλυτα συνυφασμένες.
Και τις δυο ημέρες του Φεστιβάλ εκτός από την έκθεση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και το εργαστήρι μαγειρικής, ο διακεκριμένος σεφ, Βησσαρίων Παρθένης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας αλλά και φοιτητές μαγειρικής από το ΙΕΚ Βόνιτσας παρουσίασαν τις δικές τους προτάσεις για τη λευκαδίτικη κουζίνα χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα.
Την πρώτη μέρα χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Θεόδωρος Χαλικιάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας, Κωνσταντίνος Δρακονταειδής και ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Περδικάρης, καθώς και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ιονίων Νήσων, Σπύρος Νικόπουλος. Επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσω των παραδοσιακών προϊόντων υπογραμμίζοντας τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι αρμόδιοι φορείς να συντελέσουν τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, φέτος και για πρώτη φορά έλαβε χώρα η δράση «Taste Lefkada – Συμμετέχω κι εγώ», σύμφωνα την οποία τα εστιατόρια της πόλης που έφεραν το διακριτικό σήμα «Τaste Lefkada» πρόσφεραν κεράσματα στους επισκέπτες, ενώ στο λιμάνι του Νυδριού και της Βασιλικής πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στις οποίες υπήρξε κέρασμα των επισκεπτών.

Το Επιμελητήριο Λευκάδας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει:
• Όλους τους παραγωγούς που εξέθεσαν τα προϊόντα τους
•Τον Οικονομικό Επόπτη του φορέα, Στάθη Σκληρό και το μέλος του Δ.Σ., Άννα Μίγκου για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στην υλοποίηση των εκδηλώσεων γευσιγνωσίας στο λιμάνι του Νυδριού και της Βασιλικής αντίστοιχα
Τα εστιατόρια που συμμετείχαν στη δράση «Τaste Lefkada – Συμμετέχω κι εγώ»
• Το διακεκριμένο σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη
• Την Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων
• Την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας
• Το ΙΕΚ Βόνιτσας
• Όλους τους εθελοντές που και τις δύο μέρες βρίσκονταν στο χώρο της εκδήλωσης και βοήθησαν ποικιλοτρόπως
• Όλους τους συνδιοργανωτές για την άψογη συνεργασία.
• Την Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας για το άνοιγμα στο κοινό της Συλλογής Μεταβυζαντινών Κειμηλίων και το Λαογραφικό μουσείο του Ορφέα
• Την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας για το άνοιγμα των Ιερών Ναών των Αγίων Αναργύρων και της Παναγίας των Ξένων
• Το παρουσιαστή κο Παναγιώτη Κουνιάκη και το ραδιοφωνικό σταθμό Prisma 95,1 FM

You may also like...