Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία ιστορία, Πέντε συν ένας Πολιτισμοί»

ecΤο φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, Μία ιστορία, Πέντε συν ένας Πολιτισμοί» που θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου με εκθέσεις, ομιλίες, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις. Μετά τις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ακόμα δύο εκδηλώσεις, ένα τριήμερο φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο και σε συνεργασία με την Τουρκική Πρεσβεία, η προβολή της τουρκικής ταινίας «Οι άνθρωποι του παππού μου».
Το φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, Μία ιστορία, Πέντε συν ένας Πολιτισμοί» ξεκινάει με μία σημαντική εκδήλωση. Πρόκειται για μία έκθεση ζωγραφικής με θέμα ένα εμβληματικό κείμενο της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, που αποτελεί σταθμό στη λόγια και τη λαϊκή παράδοση της Κρήτης: τον «Ερωτόκριτo» του Βιτσέντζου Κορνάρου.
Πρόκειται για μία εικαστική έκθεση με έργα 47 σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνών σε επιμέλεια της γνωστής ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού, και με τη συμμετοχή επίσης 20 σπουδαστών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την επιμέλεια του καθηγητή χαρακτικής Μανόλη Γιανναδάκη.
Τα έργα δημιουργήθηκαν ειδικά για την έκθεση αυτή, η οποία υπήρξε πρωτοβουλία του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, και μεταφέρεται τώρα στο Ηράκλειο, με τη φροντίδα της επίκουρης καθηγήτριας του Τμήματος Τασούλας Μαρκομιχελάκη, στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Δήμου «Κρήτη: μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».
Τα εγκαίνια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, έχουν προγραμματιστεί για τις 27 Αυγούστου.

You may also like...