Φεστιβάλ κορεατικού κινηματογράφου για πρώτη φορά στην Αθήνα

A hard day posΣτο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με πρωτοβουλία της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας
Φεστιβάλ κορεατικού κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, έπειτα από πρωτοβουλία της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με προβολές κινηματογραφικών ταινιών που παρουσιάζονται αποκλειστικά στη «γιορτή» του σινεμά της Νοτίου Κορέας.
Από τις 18 έως 20 Απριλίου οι φίλοι του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στη μεγάλη οθόνη τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες του Kim Soo-hyun στην ταινία «Secretly, Greatly», τις δυσκολίες του Lee Sun-kyun στην ταινία «A Hard Day», και τον συναισθηματισμό του So Ji-sub στην ταινία «Always».
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη στις 19 και 20 Απριλίου, ενώ για την προβολή της 18ης Απριλίού διατίθενται προσκλήσεις από την πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας.
Στην ταινία «A Hard Day», ο πρωταγωνιστής εμπλέκεται σε μία υπόθεση δωροδοκίας, αλλά σε μία υπόθεση φόνου ενός αστέγου. Προσπαθεί, λοιπόν, με κάθε τρόπο να αποκαλύψει την αλήθεια συγκεντρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία με σκοπό να απαλλαγεί από τις κατηγορίες για εγκλήματα που δεν έχει κάνει.
Η ταινία που κυκλοφόρησε το 2014 με τον πρωταγωνιστή Lee Sun-kyun να γοητεύει το κοινό, απέσπασε πολύ θετικές κριτικές ενώ έκανε το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ Καννών της ίδιας χρονιάς.
Διαφορετικό το κλίμα στην ταινία «Secretly, Greatly», η οποία γυρίστηκε το 2013 και συνδυάζει στοιχεία δράσης και κωμωδίας… Τρεις πράκτορες από τη Βόρειο Κορέα καταφέρνουν να μπουν παράνομα στη Νότιο Κορέα παριστάνοντας έναν μουσικό, έναν μαθητή Λυκείου και ένα άνθρωπο με νοητικά προβλήματα.
Ενώ συνηθίζουν τον τρόπο ζωής στην μικρή πόλη που έχουν βρει καταφύγιο περιμένοντας εντολές από τους ανώτερούς τους, αποκαλύπτεται ότι η αποστολή τους δεν είναι αυτή που αρχικά νόμιζαν…
Η ταινία βασίζεται σε μία σειρά καρτούν που είχε τεράστια απήχηση, με αποτέλεσμα η κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας να σημειώσει μεγάλη επιτυχία φτάνοντας ακόμα και τα τέσσερα εκατ. εισιτήρια.
Όσο για την ταινία «Always» οι ρομαντικοί σινεφίλ θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη συναισθηματική ιστορία ανάμεσα σε έναν νεαρό με σκοτεινό παρελθόν και μία τυφλή γυναίκα που τον συναρπάζει και τον αφυπνίζει, με τη ζωή και των δύο να αλλάζει για πάντα.
Η τρυφερή ιστορία με πρωταγωνιστές τους So Ji-sub και Han Hyo-joo συγκίνησε τους θεατές και «έκοψε» 1.027.614 εισιτήρια.
Την Δευτέρα 18 Απριλίου στις 19.30 θα προβληθεί (μόνο με προσκλήσεις που διατίθενται από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας- gremb@mofa.go.kr) το αστυνομικό θρίλερ «A Hard Day».
Την Τρίτη 19 Απριλίου στις 20.00 θα προβληθεί (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό) η κωμωδία «Secretly, Greatly».
Την Τετάρτη 20 Απριλίου στις 20.00 θα προβληθεί (με θερη είσοδο για το κοινό) το ρομαντικό δράμα «Always».

You may also like...