Φεστιβάλ Κορεάτικου Κινηματογράφου

ImageHandlerΜε πρωτοβουλία της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα
Σήμερα η προβολή της κωμωδίας δράσης «Secretly, Greatly» – Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Με ελεύθερη είσοδο
Τεράστια επιτυχία συνάντησε η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ Κορεατικού Κινηματογράφου, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Με την αναπάντεχα συναρπαστική αστυνομική περιπέτεια «A Hard Day» έκανε πρεμιέρα το Φεστιβάλ, το οποίο παρουσίασεΟ πρέσβης στον χαιρετισμό του εξέφρασε την επιθυμία το Φεστιβάλ να αποτελέσει ετήσιο θεσμό στην Αθήνα με την ελπίδα οι πολίτες να γνωρίσουν τον κινηματογραφικό πλούτο της Νοτίου Κορέας.
Αυτή η γνωριμία, λοιπόν, δε θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα με την προβολή της ταινίας «A Hard Day» του σκηνοθέτη Kim Seong-hun και με πρωταγωνιστές τους Lee Sun-kyun και Cho Jin-woong, που εξιστορεί τις περιπέτειες ενός αστυνομικού ανθρωποκτονιών που εμπλέκεται σε ένα μοιραίο αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Βυθισμένος στην αγωνία, που «τρυπάει» την οθόνη και περνάει στον θεατή, ο αστυνομικός αποφασίζει να κρύψει τη σορό του θύματος. Εντούτοις, το μαρτύριό του δεν τελειώνει, καθώς λίγες ημέρες αργότερα δέχεται ένα τηλεφώνημα από έναν μυστηριώδη άνδρα που τον εκβιάζει υποστηρίζοντας ότι είναι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος…
Έξυπνη, ανατρεπτική, αστεία, με σκηνές που κάνουν τον θεατή να νιώθει το άγχος του πρωταγωνιστή, η πραγματικά… δύσκολη ημέρα του αστυνομικού δε σε αφήνει να πλήξεις ούτε λεπτό.
Εξίσου επιτυχημένη αναμένεται να είναι κι η κωμωδία δράσης «Secretly, Greatly», η οποία προβάλλεται σήμερα 19 Απριλίου κατά τη δεύτερη ημέρα του κινηματογραφικού φεστιβάλ.
Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Jang Cheol-soo, οι πρωταγωνιστές Kim Soo hyun, Park Ki-Woong και Lee Hyun Woo υποδύονται τρεις κατασκόπους της Βόρειας Κορέας που έχουν διεισδύσει στη Νότια Κορέα. Περιμένοντας διαταγές από τη Πιονγιάνγκ, έχουν καταφέρει να προσαρμοστούν στη ζωή της μικρής κωμόπολης που έχουν φτάσει, ώσπου μία ημέρα κι έπειτα από την ξαφνική αλλαγή στην εξουσία της χώρας, η αποστολή τους αλλάζει δραματικά, καθώς αποδεικνύεται ότι είναι… αποστολή αυτοκτονίας.
Τρίτη 19 Απριλίου, στις 20:00
Είσοδος Ελεύθερη
Διαφορετικό είναι το κλίμα στην ταινία «Always», με την προβολή της οποίας ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ, την Τετάρτη 20 Απριλίου.
Σε σκηνοθεσία του Song Il-gon, το ρομαντικό δράμα «Always», με πρωταγωνιστές τον So Ji sub και την Han hyo joo, εξιστορεί ένα ιδιαίτερο ειδύλλιο μεταξύ ενός πρώην μποξέρ που έχει απομονωθεί από τον κόσμο και μίας τυφλής πωλήτριας σε τηλεμάρκετινγκ. Θα καταφέρει η αγάπη τους να φωτίσει τα σκοτεινά κομμάτια της ζωής του μποξέρ;
Τετάρτη 20 Απριλίου, στις 20:00
Είσοδος ελεύθερη

You may also like...