Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής 1 – 8 Απριλίου 2012 – Ξάνθη

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης – 1952 -2012 – 60 χρόνια σταθμός στον πολιτισμό.
Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Μουσικών Σπουδών) συμπλήρωσε ήδη 5 χρόνια στην Ξάνθη.  Η συνέπεια και η συνέχεια μιας σειράς εκδηλώσεων με στόχο τη θεσμοθέτηση αυτών με τη μορφή ενός φεστιβάλ είναι πια γεγονός. Στα πέντε αυτά χρόνια καλλιεργήθηκε το πνεύμα συνεργασίας και εθελοντισμού μεταξύ των οργανωτών.Κρατήθηκε σε υψηλό επίπεδο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό ν’ απολαύσει πραγματικά εξαιρετικές εκτελέσεις. Αυτό οφείλεται κυρίως στον κ. Λάμπη Βασιλειάδη, Αν. Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ, και στους συνεργάτες του.
Δημιουργήθηκαν οι υποδομές για συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς, πανεπιστήμια, ιδρύματα, και καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Δημιουργήθηκαν ακόμη οι τοπικές υποδομές για την οργάνωση, την υλοποίηση εκδηλώσεων και μουσικών παραγωγών, τη δημιουργία εντύπων, ενημερωτικού υλικού για ένα δύσκολο είδος μουσικής στην περιοχή μας. Τέλος, θέσαμε τις βάσεις για μια συνεργασία με τους φορείς που ασχολούνται με τη μουσική και την εκπαίδευση στην περιοχή μας (μουσικά σχολεία, ωδεία και μουσικούς).

Σχετικά με το νέο Φεστιβάλ. 6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη – Ανοιξιάτικη γιορτή κλασικής μουσικής στην Ξάνθη – 60 χρόνια ΦΕΞ. Το 2012 μας βρίσκει να γιορτάζουμε τα 60 χρόνια της ΦΕΞ. Έτσι οι οργανωτές, πέρα των νέων στόχων που έθεσαν για τα επόμενα 5 χρόνια του φεστιβάλ, οργάνωσαν ένα εορταστικό πρόγραμμα με μια προσέγγιση της μουσικής σε μεγαλύτερη βάση:
• Κυριακάτικα πρωινά με κλασική μουσική.
• Συμπράξεις με το τοπικό δυναμικό.
•Παράλληλες εκδηλώσεις με προβολές, μουσικά ραδιοφωνικά αφιερώματα.
• Ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
• Και φυσικά 4 εξαιρετικές συναυλίες.
Έτσι, για φέτος το ευρύ κοινό θα έχει τη δυνατότητα ν’ απολαύσει τις εξαιρετικές συναυλίες και οι μαθητές και σπουδαστές να παρακολουθήσουν σεμινάρια και τις παράλληλες εκδηλώσεις.
Το πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ κλασικής μουσικής θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη από 1 – 8 Απριλίου 2012.

Περισσότερες πληροφορίες:
Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης-Πολιτιστικός Σύλλογος – Μη κερδοσκοπικόςΔιεύθυνση:
Αντίκα 7, Ξάνθη-Ελλάδα- 67100  Τηλέφωνο: 254102542- Fax: 2541025421 -Email: fexanthis(at)gmail.com – www.fex.org.gr

You may also like...