Φεστιβάλ κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

xanthiΜην χάσετε το τελευταίο μέρος του Φεστιβάλ κλασικής Μουσικής σήμερα Δευτέρα 30 & ώρα 20.30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Ρεσιτάλ πιάνου με τον Λάμπη Βασιλειάδη
Ο πιανίστας Λάμπης Βασιλειάδης έκανε μουσικές σπουδές στην Ελλάδα, την Γερμανία, την Αγγλία και την Αμερική. Έχει συνολικά 11 βραβεύσεις σε διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς πιάνου.
Η πλούσια δισκογραφική του δραστηριότητα (17 CD) έχει επανειλλημένα σχολιαστεί από το διεθνή τύπο ( Piano News, Fanfare Magazine, BBC Music Magazine,Listener).
Έχει συμπράξει με μεγάλες ορχήστρες (Φιλαρμονική Πράγας, Thailand Symphony, Fairbnaks Philharmonic, Suk Chamber, Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών, Θεσ/νίκης) , ενώ αριθμεί περί τις 600 ατομικές συναυλίες στην Ευρώπη και στην Αμερική. Ως πιανίστας μουσικής δωματίου εμφανίζεται συχνά με διάφορα σύνολα.
Είναι τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, καλλιτεχνικός διευθυντής των Διεθνών Μουσικών Ημερών στο Κίελο της Γερμανίας, ενώ από το 2006 συντονίζει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη.
Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ
W.A. Mozart Sonata KV 332
Allegro / Adagio / Assai Allegro
W.A.Mozart – F. Liszt Reminiscences de Don Juan S.418
L.v.Beethoven Συμφωνία αρ. 7 Μεταγραφή για πιάνο F. Liszt
Poco sostenuto – Vivace / Allegretto / Presto / Allegro con brio
Και την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 20.30 στη Γενησέα στο πολιτιστικό Κέντρο

Συναυλία «Οι Πιανίστες του Ιονίου»
Οι Πιανίστες του Ιονίου είναι φοιτητές της κατεύθυνσης πιάνου του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Κάθε χρόνο συμμετέχουν στα εργαστήρια και στις συναυλίες του Φεστιβάλ υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Λάμπη Βασιλειάδη.

Πέμπτη 2 Απριλίου
Οι Πιανίστες του Ιονίου σε μια γνωριμία με τους κλασικούς συνθέτες
Οι φοιτητές του Ιονίου μας γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες των μεγάλων συνθετών της κλασικής μουσικής και παίζουν έργα τους σε ένα μικρό ρεσιτάλ.
Πληροφορίες συμμετοχές: Φ.Ε.Ξ. τηλ. 25410 25421

You may also like...