Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους -Camera Ζizaniο

last-call_card_15x10Με σκέψη και ανοιχτούς ορίζοντες ταξιδεύουν σήμερα για το Ντόρτμουντ της Γερμανίας, έξι ελληνόπουλα που έχουν θητεύσει σαν «ζιζάνια» στο Νεανικό Πλάνο, (του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και την -Camera Ζizaniο). Για να συναντήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες με γερμανούς συνομιλήκους τους με τους οποίους θα συνεργαστούν στο γύρισμα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με θέμα τον … κόσμο που αλλάζει, ιδίως στην Ευρώπη.
Πρόκειται για μια κοινή ελληνογερμανική δράση, με πρωτοβουλία δύο οργανώσεων από την οπτικοακουστική επικοινωνία και έκφραση των νέων ανθρώπων: την Young Dogs -Youth Academy for Documentary από την Γερμανία και το Νεανικό Πλάνο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ολυμπίας.
Για έξι ημέρες οι νεαροί έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωριστούν, να συνεργαστούν, να συζητήσουν ιδέες να γυρίσουν και να μοντάρουν τις ταινίες τους.
Η δράση θα επαναληφθεί στην Ελλάδα, την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, οπότε θα έρθουν οι γερμανοί έφηβοι.
«Οι δύο χώρες βρέθηκαν και βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής κρίσης, οι νέοι όμως δεν μπορούν να μένουν θεατές. Γνωρίζοντας τον κόσμο ανιχνεύουν τις διεξόδους και προοπτικές για το μέλλον. Με όπλο το ντοκιμαντέρ», λένε οι διοργανωτές, εκφράζοντας το σκεπτικό της δράσης για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από μικτές ομάδες ελλήνων και γερμανών εφήβων.

You may also like...