Φεστιβάλ κινηματογράφου για πρόσφυγες και ντόπιους

Το διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου στη Λέσβο διεξάγεται από τον Ερυθρό Σταυρό. Είναι μια προσπάθεια που έγινε από κοινού, μέσα από μια ομάδα η οποία αποτελείται από τους ντόπιους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οι οποίοι δούλεψαν ομαδικά μαζί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από την ομάδα ( club ) κινηματογράφου στην Μόρια. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί 8 και 9 Απριλίου του 2017 με σκοπό να φέρει τους ανθρώπους κοντά και να βοηθήσει τους ανθρώπους που έρχονται στην Λέσβο αλλά και τους ντόπιους κατοίκους του νησιού να καταλάβουν περισσότερα σχετικά με την κουλτούρα, την ιστορία και την κοινωνία του ενός και του άλλου. Να μας πουν δηλαδή ιστορίες για το ποιοι είμαστε.

Οι προβολές των ταινιών θα γίνουν σε πολλαπλές τοποθεσίες στο νησί της Λέσβου συμπεριλαμβανομένων και εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους. Οι χώροι αυτοί θα είναι ο κινηματογράφος ΑΡΙΩΝ στην Μυτιλήνη, το Μοζαίκ – κέντρο υποστήριξης των προσφύγων αλλα και των ντόπιων και τέλος ο καλοκαιρινός κινηματογράφος στην Μόρια.

Θα σας παρουσιάσουμε έξι ταινίες οι οποίες επιλέχθηκαν προσεκτικά απο Έλληνες εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και απο άτομα απο διαφορετικές χώρες και κουλτούρες ( Αφγανιστάν, Ιράν και Πακιστάν) απο το κλαμπ κινηματογράφου της Μόριας.

Οι ταινίες θα επικεντρωθούν σε ποικίλα θέματα. Μετά απο κάθε προβολή μιας ταινίας θα ακολουθούν συζητήσεις για την ταινία και για τα θέματα τα οποία παρουσίασε. Οι ξένες ταινίες θα συνοδεύονται απο Ελληνικούς ή Αγγλικούς υπότιτλους , και αντίστοιχα οι Ελληνικές ταινίες απο Αγγλικούς υπότιτλους.

1. Ένας Άλλος Κόσμος – Worlds Apart (2015) http://www.imdb.com/title/tt3909336/

2. Tales (2014) http://www.imdb.com/title/tt3526482/

3. Desert Flower (2009) http://www.imdb.com/title/tt1054580/

4. ​Patience Stone (2012) http://www.imdb.com/title/tt1638353/

5. Waar (2013) http://www.imdb.com/title/tt1821700/

6. Πολίτικη κουζίνα – A Touch of Spice (2003) http://www.imdb.com/title/tt0378897/

Το Φεστιβάλ αυτό του κινηματογράφου είναι Δωρεάν έτσι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να έρθετε και να φέρετε μαζί σας τους φίλους σας.

You may also like...