Φεστιβάλ κιθάρας Πάτρας

fjfjΑψηφώντας το κλίμα των ημερών που επιβάλει λιτότητα και περικοπές, το Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα συνεχίζει για 22η χρονιά με ένα πλούσιο και εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα.

Οι φετινοί προσκαλεσμένοι μας είναι ο Goran Krivokapic και η Sabrina Vlaskalic δυο από τους κορυφαίους σολίστες της γενιάς τους. Οι δυο νεαροί Σέρβοι έχουν επιτύχει στη νεότητά τους όσα άλλοι καλλιτέχνες δεν έχουν καταφέρει στη διάρκεια ολόκληρης ζωής: Με αναρίθμητα  βραβεία και διακρίσεις (συμπεριλαμβανομένου του GFA), με πολλαπλές εμφανίσεις σε Φεστιβάλ καθώς και με συμμετοχές ως σολίστ με συμφωνικές ορχήστρες, ο Goran και η Sabrina έχουν δίκαια κατακτήσει τη διεθνή αναγνώριση.

Στο πρόγραμμα των συναυλιών συμμετέχουν ακόμη οι διαπρεπείς σολίστες Αλέξης Φρουδαράκης και Μάκης Καραντωνίου καθώς και οι Αστρινός Καραγεωργάκης και Δημήτρης Κωστόπουλος που απέσπασε το Α΄ Βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας 2012 του Athenaeum.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συμπληρώνει ο δεξιοτέχνης του Σιτάρ Δημήτρης Ρουμελιώτης που θα δώσει ρεσιτάλ και θα κάνει διάλεξη-διδασκαλία γύρω από την ινδική κλασική μουσική. Διδασκαλία επίσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι και από τους Vlaskalic και Krivokapic.

Τέλος, είναι πια γνωστό πως η τελευταία μέρα του Φεστιβάλ ανήκει κυρίως στους διαγωνισμούς των τριών κατηγοριών που θα έχουν ως μέλη της επιτροπής τους προσκαλεσμένους μας σολίστες.

http://www.fe-odeiopatron.gr

You may also like...