2ο Φεστιβάλ κιθάρας Θεσσαλονίκης

AfisaFestivalΤο 2ο φεστιβάλ κιθάρας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στις 27/2, 28/2 και 1/3 στο αμφιθέατρο πολιτιστικού κέντρου της 4ης δημοτικής κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.
Η διοργάνωση θα περιλάβει μάστερκλας και ρεσιτάλ από καταξιωμένους κιθαρίστες, ανάμεσά τους οι παγκοσμίου φήμης Cecilio Perera και Roland Dyens (που είναι και πρόεδρος του φεστιβάλ), η σολίστ και καθηγήτρια στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ Έλενα Παπανδρέου και ο σολίστ και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, καθώς και υπεύθυνος του τμήματος κιθάρας
του Ωδείου Τούμπας “Κ. Ματσίγκου”, Φώτης Κουτσοθόδωρος. Στη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν επίσης διαλέξεις από τον ιταλό κιθαριστή Oscar Ghiglia, τον κιθαριστή Δημήτρη Κοντογιάννη και τον κατασκευαστή κιθάρας Γιάννη Παλαιοδημόπουλο και φυσικά διαγωνισμός κιθάρας τριών κατηγοριών βάσει της ηλικίας. Πρόεδρος του φεστιβάλ είναι ο Roland Dyens, ενώ διοργανώνεται από τον Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ωδείου Τούμπας “Κ. Ματσίγκου” με τη συνεργασία της 4ης δημοτικής κοινότητας δήμου Θεσσαλονίκης.

You may also like...