Φεστιβάλ Κιθάρας Μαγνησίας

Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κιθάρας της Ελλάδας, θα διεξαχθεί 10-12 Νοεμβρίου στον Βόλο. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Κιθάρας Μαγνησίας που διοργανώνεται με την στήριξη του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών (ΣΕΚ).
Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι μια σημαντική προσωπικότητα της μουσικής, ο τραγουδοποιός και κιθαριστής Τάσος Ιωακειμίδης, από την Νέα Ιωνία Βόλου, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Μαγνησίας-Βόλου, που ίδρυσε και διηύθυνε στις πρώτες της συναυλίες, ο μεγάλος δάσκαλος της κιθάρας, Βαγγέλης Μπουντούνης.
Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν η Κιθαριστική Ορχήστρα Μαγνησίας-Βόλου, που έχει ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, με σολίστ τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιο και Γιώργο Γκόλγκαρη. Μαζί τους ο Βολιώτης τραγουδιστής Κώστας Ζεμπίλας και η κιθαρίστρια Εύη Καλλία – Γκατζή, που θα συμπράξει ως κιθαριστικό ντουέτο με τον Τάσο Ιωακειμίδη.
Στην κύρια συναυλία του Φεστιβάλ, το Σαββάτο 11 Νοεμβρίου, θα συνεργαστεί η περίφημη Santa Barbara Guitar Orchestra, με την Κιθαριστική Ορχήστρα Μαγνησίας, υπό την διεύθυνση του επίσης Βολιώτη κιθαριστή και μαέστρου, Αλέξανδρου Παπαρίζου και με σολίστ τους Αχιλλέα Ακριτίδη, Σπύρο Κουκάκη και Ταξιάρχη Κούντρια.
Προσκεκλημένοι της διοργάνωσης είναι κορυφαία ονόματα της κιθάρας, όπως οι: Βασίλης Μαστοράκης, Κορίνα Βουγιούκα, Αντώνης Μυτακίδης, Μιχάλης Σουρβίνος, Χριστόδουλος Μπενετάτος, Δημήτρης Σβυντρίδης, Πέτρος Ρίστας, Αριστοτέλης Βρεττάκης, Γιώργος Αγιάσογλου, Ισίδωρος Αντωνίου, Γιούλα Αντωνίου, και οι νεαροί Ηλίας Διαμαντάκης, Γιώργος Μανώλης, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Δήμητρα Γιάννου, Σπύρος Μάστορας, Γιώργος Κανελλόπουλος.

You may also like...