Φεστιβάλ Καταγραφής Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Παρασκευή 26 έως Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | Friday the 26th until Sunday the 28th of May 2023

To Φεστιβάλ Καταγραφής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Σύρο αποτελεί μία συλλογική προσπάθεια να προβληθούν θέματα διάσωσης του υλικού και άυλου πλούτου μέσω της καταγραφής τους με διαφορετικούς τρόπους. Στόχος είναι η προσπάθεια αυτή να εντάξει πλέον το κοινό ως ενεργό συμμετέχοντα στο εγχείρημα ανάδειξής και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο ανοιχτού διαλόγου.

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει δράσεις και προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών, με θέμα την καταγραφή – προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, σε όλες τις εκφάνσεις της.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προβολές ντοκιμαντέρ, μουσικές εκδηλώσεις, μαθητικούς και φοιτητικούς διαγωνισμούς, παράλληλες δράσεις και διαδραστικά εργαστήρια ψηφιακών και μη πρακτικών καταγραφής της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η διάρθρωση του τριήμερου Φεστιβάλ αποσκοπεί στην ένταξη όλου του πληθυσμού, με στόχο την ομαδική καλλιέργεια ευαισθητοποίησης αλλά και προβληματισμού πάνω σε καλές πρακτικές και σχετικές εφαρμογές, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Η Eίσοδος είναι Eλεύθερη.

Δελτίο Ελεύθερης Εισόδου για τις εκδηλώσεις στο Θέατρο Απόλλων μέσω Ticketservices.gr και ταμείο Θεάτρου Απόλλων.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ: https://www.heritagefestival.gr/6
Video: https://vimeo.com/799850354

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΞΙΑΓΩΓΗΣ: 26.27.28 | 05

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΧΩΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ:

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ – Κράτηση θέσεων για τα εργαστήρια της Κυριακής: heritagefestival.gr (δωρεάν), ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΟΗ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΒΕΛΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

You may also like...