Φεστιβάλ Καλών Τεχνών από την UNESCO

PKSΈνα φεστιβάλ υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου επιδιώκει να πραγματοποιήσει στο νησί μας, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, ο Όμιλος Unesco Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Ζακύνθου που ήρθε ως φυσική συνέχεια των εικαστικών φεστιβάλ που διοργανώνονται συχνά από την Unesco στα Επτάνησα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους καλλιτέχνες να συμμετάσχουν με τα έργα τους, οι οποίοι θα κερδίσουν εκτός από την προσωπική τους προβολή, μία καταπληκτική εμπειρία που θα προσθέσουν στο βιογραφικό τους, όπως επίσης και ηθική επιβράβευση με την απονομή βραβείων και μεταλλίων την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, στα πλαίσια μιας μοναδικής βραδιάς με μουσικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο του Σαρακινάδου.
Οι συμμετοχές
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν καλλιτέχνες με έργα ζωγραφικής, αγιογραφίας, γλυπτικής –μικτής τεχνικής και μικρογλυπτικής, φωτογραφίας, ψηφιδωτού, χαλκοπλαστικής, χαρακτικής, λιθογραφίας, βιτρώ και ξυλογραφίας.
Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν τραγούδι και μουσική, ενώ επίσης θα συμμετέχει και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και Γευσιγνωσίας των Οινοποιών με πολλά δώρα και βραβεία για τους συμμετέχοντες.
Η πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου, Αναστασία Παπαδάτου – Αποστολοπούλου επεσήμανε ότι «οι διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους όσοι έχουν ταλέντο και επιθυμούν να στείλουν τα έργα τους στη Ζάκυνθο, κάνοντας παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτιστική ιστορία των Επτανήσων και κυρίως στο νησί μας, τόπο καταγωγής ζωγράφων και καλλιτεχνών με σπουδαίο έργο». Δήλωσε επίσης, ότι «στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδειχθούν όλα εκείνα τα μικρά αντικείμενα, έργα τέχνης, που έχουν θέση σε κάθε σπίτι και πρόσθεσε πως ανυπομονεί να δει και τα έργα των Ζακυνθινών καλλιτεχνών».
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Καλών Τεχνών και Εικαστικών Τεχνών θα διεξαχθεί στο κτήριο του σωματείου «Λέσχη Ο Ζάκυνθος» στην πλατεία Αγίου Μάρκου, όπου και θα εκτεθούν τα έργα για μία εβδομάδα. Ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό εκθέτοντας από δύο έως τρία έργα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη, ενώ για οποιαδήποτε απορία για τους όρους του διαγωνισμού μπορούν να επικοινωνήσουν με το Σπίτι της Unesco καλώντας στα τηλέφωνα 6943775611 και 2671068353.

You may also like...