Φεστιβάλ “Καλοκαίρι στην Αθήνα”

athinaΜε μια μοναδική εμφάνιση του Νίκου Πορτοκάλογλου την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 στις 9 μ.μ. κορυφώνεται το Φεστιβάλ στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Μουσείο , εμπλουτίζοντας τη καλοκαιρινή ψυχαγωγία των Αθηναίων με δωρεάν παραστάσεις μουσικής, θεάτρου και χορού, καθώς και κινηματογραφικές προβολές.
Στην αυλαία του Φεστιβάλ ο αγαπημένος καλλιτέχνης θα ανέβει στη σκηνή με τις «Φτερωτές Κιθάρες» για να απογειώσουν το κοινό μ’ ένα πρόγραμμα που θα τους ταξιδέψει σε όλους τους σταθμούς της πορείας του, που μετράει ήδη τριάντα χρόνια. Τραγούδια από τότε που η Φατμέ έπαιρνε τα ρίσκα της με άσωτους υιούς, τραγούδια για λόγους σοβαρούς και άλλα για τούνελ που βγάζουν σε άλλα τούνελ και στροφές, τραγούδια για καλοκαίρια, θάλασσες σκοτεινές και για κύματα, τραγούδια που έμειναν ασυγχώρητα και έγιναν κομμάτια, τραγούδια που έπαιξαν με τον διάβολο και τραγούδια για καράβια που κάηκαν και για φωτιές που δεν λένε να σβήσουν, γι’ αυτό που λείπει και γι’ αυτό που όταν δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.
Όλα όσα μας έχουν κάνει να αγαπήσουμε τον «εναλλακτικό» τραγουδοποιό θα είναι εκεί μαζί με τις «Φτερωτές Κιθάρες», τη μπάντα που έχει δημιουργήσει ο καλλιτέχνης, με νέους καταξιωμένους μουσικούς, έχοντας ηλεκτρισμένες προθέσεις για «κιθαριστικές» παρεκτροπές και ανεβαστική διάθεση.
Χαρακτηριστικά ακόρντα και δυνατές μελωδίες, στίχοι που όλοι έχουμε ψιθυρίσει, ένταση και λυρισμός, δύση και ανατολή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα πάρτι για νέους όλων των ηλικιών.
Το κοινό θα απολαύσει επίσης μια επιλογή από τον τελευταίο δίσκο του Νίκου Πορτοκάλογλου «Λιμάνια Ξένα», με τα αγαπημένα του παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια στις νέες τους σημερινές, τολμηρές και «αιρετικές» εκδοχές.
Συμμετέχουν: Βαγγέλης Μαρκαντώνης (μπάσο, κιθάρες, τραγούδι) | Χάρης Μιχαηλίδης (κιθάρα, τραγούδι)| Αλέκος Βουλγαράκης (κιθάρα) | Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα)
Στην ηχοληψία ο Άκης Πασχαλάκης

You may also like...