Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA

Στις 6 Οκτωβρίου το Ινστιτούτο Θερβάντες τιμά για δεύτερη φορά την Ημέρα του Ισπανικού Κινηματογράφου. Με αφορμή αυτήν την ημέρα θα παρουσιαστεί δωρεάν και διαδικτυακά από τις 05/10/2022 στις 21.00 και για 48 ώρες, η κλασική Ισπανική ταινία “Ο θάνατος του ποδηλάτη/Muerte de un ciclista” (1955) του Juan Antonio Bardem.

Η ταινία θα έχει και υπότιτλους στα Ελληνικά

Περίληψη:

Ο Χουάν και η Μαρία Χοσέ, που τα είχαν πριν από τον Εμφύλιο Πόλεμο, ξανασυναντώνται μετά από μερικά χρόνια χωρισμένοι κι αναβιώνουν τον έρωτά τους. Τώρα πια όμως η Μαρία Χοσέ δεν είναι ελεύθερη κι ο έρωτάς τους μετατρέπεται σε μοιχεία.

Μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ από 5/10 και ώρα 21.00 και για 48 ώρες: https://vimeo.com/729175030

Περισσότερες πληροφορίες: https://cultura.cervantes.es/atenas/el/D%C3%ADa-del-Cine-Espa%C3%B1ol:-Muerte-de-un-ciclista–en-l%C3%ADnea-/154172

12 – 14 Οκτωβρίου

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA παρουσιάζει για τρίτη χρονιά τις «Ημέρες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου/ Días de Cine Hispanófono» στις 12-14 Οκτωβρίου 2022, με αφορμή την «Día de la Hispanidad/ Día del Respeto a la Diversidad Cultural» (Ημέρα της Ισπανοσύνης/ Ημέρα Σεβασμού της Πολιτισμικής Διαφορετικότητας).

Facebook event: https://www.facebook.com/events/4932587306842814

Θα προβληθούν στο https://video.fecha.gr/ από τις 12-14 Οκτωβρίου δωρεάν και διαδικτυακά, με ελληνικούς υπότιτλους και για όλη την Ελλάδα, οι ταινίες:

Λεόνα/Leona

Isaac Cherem, Μεξικό, 2018, 96’

Μια νεαρή Εβραία από την Πόλη του Μεξικού θα βρεθεί διχασμένη ανάμεσα στην οικογένειά της και τον άντρα που αγαπάει, επειδή αυτός δεν είναι Εβραίος. Αυτός θα της επιτρέψει να ανακαλύψει τον κόσμο έξω από τη φούσκα της κοινότητάς της, οδηγώντας την σε μια σημαντική μετάβαση στην ενήλικη ζωή της.

Ταξίδι στο Τιμπουκτού / Viaje a Tombuctú

Rossana Díaz Costa, Περού, 2014, 100’

Η Ana και ο Lucho είναι δύο έφηβοι που ζουν στο Περού. Η ιστορία του έρωτά τους και το πέρασμά τους από την παιδική ηλικία στην εφηβεία αποκαλύπτουν τις αλλαγές που υπέστη αυτή η χώρα κατά τη δεκαετία του ’80. Γι’ αυτούς, ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν εν μέσω της βίας και της έλλειψης ευκαιριών είναι η αγάπη τους, ένα είδος καταφυγίου του οποίου η πατρίδα είναι μια φανταστική χώρα που ονομάζεται Τιμπουκτού. Ωστόσο, η πραγματικότητα στην οποία ζουν θα προσπαθήσει να μπει ανάμεσά τους για να καταρρίψει την ουτοπία τους.

Με την στήριξη:

Ινστιτούτο Θερβάντες, Πρεσβεία του Μεξικού, IMCINE, Πρεσβεία του Περού

 

You may also like...