Φεστιβάλ ισπανικής γαστρονομίας στην Αθήνα

36668_photoΤο Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα, οργάνωσε στη διάρκεια του Οκτωβρίου μια σειρά από εκδηλώσεις με σκοπό την προώθηση της ισπανικής γαστρονομίας στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό φιλοδοξεί να κάνει γνωστά στην Ελλάδα τα προϊόντα της ισπανικής γαστρονομίας και κυρίως εκείνα, τα οποία θεωρούνται ως τα πλέον παραδοσιακά. Το γεγονός ότι, πολλά από τα προϊόντα/πρώτες ύλες είναι κοινά και στις δύο χώρες, λειτουργεί θετικά, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό τους έλληνες καταναλωτές να νοιώθουν οικειότητα με την ισπανική γαστρονομική προσφορά. Παράλληλα, ανοίγει το δρόμο για την διείσδυση στην αγορά των ισπανικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, όπως είναι το Jamón Serrano, τα αλλαντικά, τα τυριά, οι κονσέρβες και τα κρασιά.
Η δραστηριότητα αυτή, αποτελεί συνέχεια, μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων προωθητικού χαρακτήρα, των ισπανικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, οι οποίες οργανώθηκαν τα τελευταία χρόνια από το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα. Μερικές από αυτές ήταν η συμμετοχή του Γραφείου με δικό του περίπτερο στις εκθέσεις “Meat Days” (Νοέμβριος 2013), “Εxpo Meat” (Μάιος 2014) και “Food Expo” (Μάρτιος 2015), η οργάνωση Τεχνικών Ημερίδων και σεμιναρίων σχετικά με οπωροκηπευτικά προϊόντα και κρέας, όπως επίσης και γευσιγνωσίες κρασιών, μίνι εκθέσεις με σκοπό την εύρεση διανομέων, εμπορικές αποστολές κλπ.
“Το Φεστιβάλ Ισπανικής Γαστρονομίας στην Αθήνα”, ξεκίνησε το απόγευμα της 5ης Οκτωβρίου σαν συνέχεια του “Σεμιναρίου για ¨Tapas” στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. Στη διάρκεια αυτής της ημερίδας, οι 48 παρόντες προσκεκλημένοι (chefs, bloggers γαστρονομίας, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι, καθηγητές σχολών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, διανομείς αγροτικών προϊόντων και τροφίμων κλπ), απόλαυσαν ένα εργαστήριο δημιουργίας με 12 από τις πλέον αντιπροσωπευτικές tapas της ισπανικής γαστρονομίας από τα χέρια του ισπανού chef Raúl del Moral και του συνεργάτη του. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, το Ίδρυμα “Fundación del Jamón Serrano”, παρέθεσε μια μικρή παρουσίαση του κορυφαίου προϊόντος της ισπανικής κουζίνας, το Jamón Serrano, όπως επίσης και μια μέθοδο κοπής του, από τα χέρια του ειδικού κοπής. Μετά την κοπή του, το προϊόν προσφέρθηκε για δοκιμή στους καλεσμένους.

Το ίδιο βράδυ, μετά το σεμινάριο των tapas, άρχισε το “Το Φεστιβάλ Ισπανικής Γαστρονομίας στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental στην Αθήνα”. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο με την παράθεση δείπνου, στο οποίο συμμετείχαν 95 άτομα και το οποίο λειτούργησε σαν εναρκτήριο λάκτισμα για το “ Μήνα της Ισπανικής Γαστρονομίας”. Για έναν ολόκληρο μήνα το εστιατόριο Bistrot Vienna του ξενοδοχείου, θα περιλαμβάνει στον κατάλογο του τυπικά ισπανικά πιάτα.

You may also like...