Φεστιβάλ Θεατρικού Αναλογίου 2015

thumbnail (4)Από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου 2015 θα παρουσιαστεί φέτος το Φεστιβάλ Θεατρικού Αναλογίου με θέμα Το Πέρασμα, μετανάστευση και προσφυγιά.
ΤΑ ΕΡΓΑ
Θέατρο Τέχνης οδού Φρυνίχου
ΠΕΜΠΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 │20.00
Μαρία Τσιμά – Ίσια δικαιώματα
Είναι έγκλημα που μιλάω ελληνικά; Είναι γλώσσα σου! Πρέπει να χαίρεσαι που μιλάω ελληνικά. Και μου κλείνει το τηλέφωνο.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Ηθοποιοί: Λήδα Πρωτοψάλτη , Ανατολή Αθανασιάδου, Έλενα Μαρσίδου, Μαρίνα Πολυμέρη, Στέφη Πουλοπούλου
Η Λορέτα από τη Σιέρρα Λεόνε, η Μαρίνα από τη Γεωργία, η Νατάσσα από τη Λιθουανία, η Κλάρα από την Πολωνία, η Τοντόρκα από τη Βουλγαρία, η Οξάνα από τη Ρωσία είναι γυναίκες που μιλούν για τον εαυτό τους. Γυναίκες διαφορετικών ηλικιών , διαφορετικής κουλτούρας και ψυχοσύνθεσης εξομολογούνται.
ΠΕΜΠΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 │21.00
Τζένη Δάγλα – Time please!
Το μεγαλύτερο ταλέντο είναι να συμμετέχεις στη ζωή
Σκηνοθεσία: Αναστασία Ρεβή
Ηθοποιοί: Κατερίνα Μισιχρόνη, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Χρήστος Καπενής, Διαμαντής Καραναστάσης
Το Time, please! της Τζένης Δάγλα είναι μια αλληγορία για το εφήμερο της ανθρώπινης ύπαρξης και ανήκει στο πεδίο του μεταδραματικού θεάτρου. Το έργο αποτελείται από οκτώ σκηνές που εναλλάσσονται μεταξύ τους και δεν ακολουθεί μια γραμμική και συνεχόμενη αφήγηση ούτε αναδεικνύει πρόσωπα που δρουν και εξελίσσονται σύμφωνα με τους όρους ενός ψυχολογικού θεάτρου. Είναι κατεξοχήν αποσπασματικό, πολυπρισματικό και ανομοιογενές ως προς το ότι επιστρατεύει διαφορετικά είδη θεάματος : μουσική , τραγούδι, χορό, φωτογραφία, βίντεο κλπ., με αποτέλεσμα να επιβάλλεται η ταυτόχρονη πρόσληψη όλων των επιμέρους στοιχείων προκειμένου να αναδυθεί το νόημα.

You may also like...