Φεστιβάλ “Θεατρική Άνοιξη” 2017

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.) ιδρύθηκε το 1984. Διατηρεί δύο σκηνές, την Κεντρική και τη Νέα. Σε αυτές, κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, παρουσιάζονται θεατρικά έργα από την ελληνική και παγκόσμια δραματουργία, καθώς και παραστάσεις για παιδιά. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, παρουσιάζεται ένα κλασικό έργο στο αμφιθέατρο του κάστρου.
Τα έργα της χειμερινής περιόδου παρουσιάζονται στην Καλαμάτα, στην περιφέρεια, στους όμορους νομούς και συχνά στην Αθήνα, ενώ εκείνο της καλοκαιρινής, εκτός των παραστάσεων της Καλαμάτας, παρουσιάζεται στα μεγάλα φεστιβάλ και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας μας.
Μέχρι σήμερα το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. έχει παρουσιάσει πάνω απο 150 έργα από την ελληνική και παγκόσμια δραματουργία. Βασικές κατευθύνσεις που χαρακτηρίζουν τη δραστηριότητά του είναι η προσπάθεια να συνδυαστεί ο ψυχαγωγικός, ενημερωτικός και παιδευτικός χαρακτήρας του θεάτρου, να δοθεί έμφαση στο κλασικό δραματολόγιο αλλά και στις σύγχρονες θεατρικές αναζητήσεις, να προβληθεί η ελληνική θεατρική παράδοση, αλλά και τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την αισθητική αγωγή του παιδικού κοινού και για να προσελκυστούν στην Καλαμάτα σημαντικοί καλλιτεχνικοί συνεργάτες.

Με αφορμή το ανέβασμα των θεατρικών έργων και παράλληλα με αυτά, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις (διαλέξεις-συζητήσεις, εκθέσεις και προβολές) και εκδίδεται το περιοδικό Θεατρική Καλαμάτα, με στόχο την ολοκληρωμένη παρουσίαση της θεατρικής παράστασης.

Από 20 -28 Απριλίου 2017 στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας πραγματοποιείται μια θεατρική και όχι μόνο αναμέτρηση με το κοινό της Καλαμάτας. Ένα κοινό που σε κάθε προσπάθειά μας αποδεικνύει το πόσο δεκτικό είναι σε κάθε σοβαρή, ποιοτική δουλειά που παρουσιάζεται στοχευμένα, σε μια προσπάθεια καλλιτεχνικής αποκέντρωσης. Χωρίς λογικές «αρπαχτής» αλλά με πολύ σεβασμό και προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια. Ώστε το αποτέλεσμα να έχει το καλλιτεχνικό διαμέτρημα που ταιριάζει στην αναμφισβήτητη κουλτούρα των κατοίκων της Μεσσηνίας και της Καλαμάτας.

-> ΦΑΡΙΣ
τομέας Θεάτρου
Φαρών και Ασίνης 11
τ: 2721095611
-> Κεντρική Σκηνή
Δημοσθένους 2
τ: 2721082616

email: dipethekalamatas@gmail.com

Πληροφορίες- Κρατήσεις: Αρβανιτίδου Χρύσα, Τ. 2310-257218

You may also like...