Φεστιβάλ «Ηράκλειο – Καλοκαίρι» 2016

cavafy-proTASIS-2-1-520x245Τα τελευταία χρόνια η πόλη του Ηρακλείου έχει δημιουργήσει μια σημαντική παράδοση που εκφράζεται μέσα από το Φεστιβάλ «Ηράκλειο – Καλοκαίρι» (1 Ιουλίου – μέσα Σεπτεμβρίου).
Είναι το ετήσιο φεστιβάλ του δήμου Ηρακλείου, όπου οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια γιορτή μουσικής, χορού, θεάτρου και εικαστικών τεχνών, με τη συμμετοχή σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Περιλαμβάνει επίσης αρκετές εκδηλώσεις τοπικών καλλιτεχνικών ομάδων και συλλόγων. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κατά κύριο λόγο στα κηποθέατρα «Νίκος Καζαντζάκης» και «Μάνος Χατζιδάκις», που βρίσκονται στην τάφρο των ενετικών τειχών αλλά και σε άλλους ανακαινισμένους χώρους, στις πύλες και τις στοές των ενετικών τειχών της πόλης.
Φέτος το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα πλούσιο και υπόσχεται ενδιαφέρουσες εναλλαγές σε διαφορετικούς τομείς του πολιτισμού.
Στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος  η 33η δράση της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ (όπως και η πρώτη) εστιάζει στο καβαφικό έργο και παρουσιάζει επί σκηνής και οθόνης το μοναδικό αφήγημα του Αλεξανδρινού ποιητή «Εις το φως της ημέρας», εντός των ενετικών τειχών του Μεγάλου Κάστρου και συγκεκριμένα στη χαμηλή πλατεία της Πύλης Βιτούρι.

You may also like...