Φεστιβάλ Εύ Ζην

144737 euzinΤο 3ο φεστιβάλ Ευ Ζην, η μεγαλύτερη γιορτή ζωής, πλησιάζει. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 (Παγκόσμια ημέρα επιζώντων καρκίνου) στο Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά από την ομάδα Surfers for Life και με σύνθημα «Είμαι νικητής» (#eimainikitis)!Ποιοί είναι οι Surfers4Life
Οι Surfers4Life είναι µία ομάδα δράσης που γεννήθηκε από το όραμα ενός καρκινοπαθή να διασχίσει µία θάλασσα για να ενδυναμώσει την κοινότητα των ανθρώπων που εμπλέκονται µε τον καρκίνο. Η ομάδα διοργάνωσε µε επιτυχία τον 1o Διάπλου Αλληλεγγύης, όπου 23 αθλητές διέσχισαν τον Ευβοϊκό τον Ιούνιο του 2012 και συγκέντρωσε χρήματα για τρεις ΜΚΟ. Από τότε συνεχίζει να είναι μέρος δράσεων συνεισφοράς και έμπνευσης για την στήριξη ευπαθών ομάδων, οργανώνοντας τα Φεστιβάλ «Ευ Ζην» ’13 και ’14, οργανώνοντας μηνιαία µαγειρέµατα για όσους έχουν ανάγκη σίτισης, συμμετέχοντας στον 30ο και 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο για την στήριξη ΜΚΟ (Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Κ.Ε.Φ.Ι.), και παραδίδοντας ενδυναμωτικές ομιλίες για την σημασία της συνεισφοράς (ΤedMed, Athens Biennale κλπ).
3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην
Το 3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην, συνεχίζοντας την ιστορία των δύο προηγούμενων διοργανώσεων περιλαμβάνει και φέτος πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, που αποτελεί μια καλή ευκαιρία ψυχικής και σωματικής τόνωσης για όλους, μικρούς και μεγάλους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών η ανταπόκριση του κοινού είναι τόσο μεγάλη, που οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 3.000, αριθμό – ρεκόρ που σημειώθηκε πέρσι.
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο Φεστιβάλ είναι δωρεάν, με εξαίρεση να αποτελούν οι συμμετοχές στα αθλήματα, που πραγματοποιούνται με συμβολικό κόστος. Τα έσοδα του Φεστιβάλ θα διατεθούν από τους Surfers for Life απευθείας σε επιλεγμένες ΜΚΟ.
Το πρόγραμμα
Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ ‘Ευ Ζην’ περιλαμβάνει:
1. Αγώνες αθλημάτων:
10:00 Αγώνας δρόμου 10K (Κατηγορίες A17-29,30-49,50+, Γ17-29,30-39,40+)
10:05 Αγώνας δρόμου 5K (Κατηγορίες A17-29,30-49,50+, Γ17-29,30-39,40+) και NordicWalking 5Κ
11:30 Αγώνας δρόμου παιδικός kids1: 300μ (8 έως 12 ετών), kids2: 800μ (12 έως 16 ετών)
12:00 Ποδηλατικός αγώνας ΤΤ15K (Κατηγορίες A17-44, 45+, Γ17-34, 35+)
13:00 Ποδηλατικός αγώνας παιδικός ΤΤ5K (12 έως 16 ετών)
13:15 Αγώνας Kayaκ 3Κ και SUP 3Κ (Όρθια Σανιδοκωπηλασία)
13:20 Αγώνας ταχύτητας speedskates 10Κ (inlineskating)
14:30 Απονομές
*Παιδιά κάτω των 8 ετών μπορούν να τρέξουν με τους γονείς τους
2. Εθελοντική αιμοδοσία
Η Τράπεζα Αίματος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΩΝ σε συνεργασία με τη μονάδα του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «ΣΩΤΗΡΙΑ» θα βρίσκεται (9.00- 17.00) στο χώρο του 3ου Φεστιβάλ Ευ Ζην για τη μεγαλύτερη εθελοντική αιμοδοσία που θα έχει γίνει ποτέ!
3. Ομιλίες για το Ευ Ζην
Σημαντικές ομιλίες για το Ευ Ζην με επιστημονικές θεωρίες, μεθόδους και βιώματα που θα ενημερώνουν και θα ενδυναμώνουν τους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ να προσεγγίσουν μια χαρούμενη ζωή γεμάτη νόημα, ουσία και εκπλήρωση.
4. Εναλλακτικές και συμπληρωματικές Θεραπείες
Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: Yoga, κρυσταλλικά μπωλ και διαλογισμό, αισθητήρια γυμναστική και αντιληπτική ψυχοπαιδαγωγική, ολιστική ενεργειακή μάλαξη, Thetahealing, χοροθεραπεία, yoga γέλιου, familyplayyoga.
5. Γεύματα Ευεξίας
Η ομάδα δράσης Food4Good θα ετοιμάσει γεύματα ευεξίας με σκοπό την τόνωση και ενδυνάμωση όλων των συμμετεχόντων στο Φεστιβάλ.
6. Εξετάσεις Υγείας
Κινητές μονάδες θα παρέχουν ενημέρωση σε θέματα υγείας και γιατροί θα πραγματοποιούν διαγνωστικές εξετάσεις δωρεάν. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν:HIV εξετάσεις(praksis), οφθαλμολογικές εξετάσεις (Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα Ιδρύματος«Σταύρος Νιάρχος»), εξετάσεις για τον καρκίνο μαστού (Στόχος-πρόληψη), εξετάσεις μνήμης (Καρέλλειο πρότυπο κέντρο Alzheimer), πελματογραφήματα/ μυοσκελετικέςεξετάσεις (Πεταλούδα).
7. Έκθεση με διάθεση περιπτέρων
Με σκοπό την παρουσίαση προϊόντων, υπηρεσιών, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που σχετίζονται άμεσα με το ευ ζην, την άθληση και την προσφορά στον συνάνθρωπο, το 3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην θα περιλαμβάνει φέτος και Τμήμα Έκθεσης, όπου εταιρίες, οργανισμοί και φορείς της χώρας θα έχουν την ευκαιρία συμμετοχής.
8. Παιδικές δραστηριότητες
Θα λάβουν χώρα δράσεις, όπωςfacepainting με ομάδα ζωγράφων μέχρι παιδικά δρώμενα (π.χ.σκυταλοδρομία νερού, μπαλονομαχίες, φωναχτά μπαλόνια, μπουγάδα, τρέξε φέρ΄ το, δρόμος με πατάτες, δρόμος με τα νεράντζια, λουλούδια και άνεμος, ιπποδρομία, η γάτα και το αρνί)
9. Συναυλίες
Ρυθμό και ένταση θα δώσουν με τα τραγούδια τους καλλιτέχνες, όπως η Ειρήνη Σκυλακάκη και η Κατερίνα Ντούσκα, αλλά και τοδυναμικό αγγλόφωνο AlternativePop-Rock-Funk συγκρότημαDelayBand, ενώ στη μαγεία του χορού θα μας μυήσουν ομάδες της αθηναϊκής swing σκηνής AthensLindyHop και The Hoppers, καθώς και η διακεκριμένη ευρωπαϊκής φήμης authenticsolojazz χορεύτρια IreneRagusini.Funk μουσικές, Rock ‘n’ Roll διαθέσεις, Disco φιγούρες, δεκαθλητικές αντοχές και κωμικές αναταράξεις αναμένονται επίσης από τους Sbaraquack, που υπόσχονται να ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους.
10. Παράλληλες δράσεις
– Λαχειοφόρος αγορά με κλήρωση δώρων που προσφέρουν ευεξία στο σώμα και στο πνεύμα
– Δραστηριότητες με θέμα το χαμόγελο, την καλοσύνη και τη θετικότητα από την εθελοντική ομάδα «Χείλια Χαμόγελα»
– Διάθεση φρεσκοστυμμένων, δυναμωτικών χυμών με φρούτα εποχής
Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.
Για να γίνετε μέρος της γιορτής, ως εθελοντές πατήστε εδώ
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, επικοινωνήστε με τους SurfersforLife:
Email: info@wellbeingfestival.gr
URL: http://www.wellbeingfestival.gr
FB page Surfers for Life: https://www.facebook.com/pages/Surfers-4-Life/189098131185814
FBpage εκδήλωσης – 3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην: https://www.facebook.com/events/446780792156699/

You may also like...