Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο “Μάρθα Καραγιάννη”

DRAPETSONA-FESTIVALΜε την παράσταση «Αυτό το παράξενο ζώο ο άνθρωπος» του Άντον Τσέχοφ από τη Θεατρική Ομάδα Κερατσινίου – Δραπετσώνας ανοίγει τις πόρτες του το διαδημοτικό φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου στην πόλη μας.
Ημέρες παραστάσεων Σαββάτο 25 και Κυριακή 26 Ιουνίου, ώρα 9μμ στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ» Βύρωνος & Χιλής, Χαραυγή. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (προαιρετική εισφορά τυποποιημένων τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας).
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καλόξυλος /Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Καλόξυλος – Θωμάς Μαυρογόνατος/Βοηθός Σκηνοθέτη: Θωμάς Μαυρογόνατος/ Φωτισμός: Παναγιώτης Μανούσης/Χορογράφος: Δέσποινα Ζάβρα
Παίζουν οι :
Ανδρουτσόπουλος Γιώργος, Αντώνογλου Χαριτωμένη, Γκαμήλης Γιώργος, Καταπόδη Μαρία, Κωτσόλη Γωγώ, Λαθούρη Χρυσάνθη, Μάμμα Αναστασία, Μαυρογόνατος Θωμάς, Μηλιαρέσης Αναστάσιος, Michaelson Τάσος, Ορφανός Άκης, Παναγιώτου Μαίρη, Σπυράκου Ειρήνη.
Λίγα λόγια για το έργο
Ο Αντόν Τσέχωφ έλεγε ότι γράφει «κωμωδίες» και κανείς δεν το καταλαβαίνει, ούτε καν ο Στανισλάφσκι. Ο μεγάλος συγγραφέας έγραψε εκτός από τα θεατρικά του έργα και πάρα πολλά διηγήματα. Πέντε απ΄ αυτά δραματοποιήθηκαν από τον Γκαμπριέλ Αρού τα οποία αποτελούν τη σπονδυλική στήλη του θεατρικού «Αυτό το ζώο το παράξενο». Μα ποιο; Φυσικά είναι ο άνθρωπος.
Ο πρωταγωνιστής είναι ένα «παράξενο ζώο», που κυνηγάει το όνειρο αλλά κοιμάται με εφιάλτες, που ψάχνει τη ζωή του στα «πρέπει» των άλλων. Ένα «ζώο», που καταστρώνει σχέδια και δεν μπορεί να τα πραγματοποιήσει, που προσπερνά το αληθινό, γιατί φοβάται να το αγαπήσει, έτσι ένας μεθυσμένος κι ένας σκύλος αναμετρούν τις δυνάμεις τους.
Ο πρώτος θα προσπαθήσει να αποδείξει «το μεγαλείο του ανθρώπου» παρουσιάζοντας «σκηνές ζωής» που πιστεύει ότι θα τον αναδείξουν νικητή. Το σχέδιο τελικά καταλήγει σε αποτυχία. Μια αληθινή ανθρώπινη «κωμωδία».

You may also like...