Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας στο κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

6733f936-8b2b-44a9-a1ac-90509f6e30ab-331x357Την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 10.00΄ έως 15.00΄, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» ανοίγει τις πόρτες του, με μια Open Day – Ημέρα Γνωριμίας, και καλεί το κοινό της πόλης στο Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο: «De La Salle Science Festival».
Μεγάλοι και μικροί θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Σχολείου, να το γνωρίσουν, να συνομιλήσουν με φίλους και καθηγητές και να περάσουν μια όμορφη μέρα, επιλέγοντας τις δράσεις που τους ενδιαφέρουν: εργαστήρια και πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας, για παιδιά όλων των ηλικιών, workshops και παρουσιάσεις, σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τη ρομποτική στην εκπαίδευση, “escape rooms”, διαδραστικά παιχνίδια-ξεναγήσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Κολεγίου κ.ά.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο καθηγητής Σεισμολογίας του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνος Παπαζάχος, με την ομάδα του εργαστηρίου Γεωφυσικής. Η Ομάδα του εργαστηρίου θα προκαλέσει και θα αναλύσει έναν σεισμό, με τη βοήθεια μικρών και μεγάλων που θα παραβρεθούν στο Φεστιβάλ.
Όλες οι παραπάνω δράσεις θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη των: I-STORM, Φιλεκπαιδευτικό σωματείο eduACT (επίσημος συνεργάτη του FirstLegoLeague σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία), Eduk8 (επίσημος προμηθευτής της LEGO education), Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας “NOESIS”, Ινστιτούτο ψηφιακής μάθησης και επικοινωνίας “NOUS”, Α.Π.Θ. / Τμήμα Γεωλογίας, Γαλλικό Ινστιτούτο, Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ), ECOCITY / ECOMOBILITY, ΙΕΚ ΑΚΜΗ κ.ά.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα λειτουργεί καφέ και αναψυκτήριο στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου, που θα προσφέρουν στιγμές ανάπαυσης και χαλάρωσης στους παρευρισκόμενους.

You may also like...