Φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού”

teaser_posterΗ Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) «Ελλάδα Παντού» διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, στις 27/28/29 Μαίου 2016.
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (Υπουργείο Εξωτερικών)
Οι κύριες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στο πολυχώρο “DeHallen” στο κέντρο του Άμστερνταμ, ξεκινώντας με την ημερίδα διαπολιτιστικού διαλόγου την Παρασκευή 27 Μαίου, και θα ακολουθήσει διήμερη έκθεση-παζάρι Ελληνικών προιόντων και υπηρεσιών με εκθέτες από την Ολλανδία και την Ελλάδα στις 28/29 Μαίου με δυνατότητα λιανικής πώλησης προιόντων.
Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί εικαστική έκθεση σε ειδικό χώρο (Γκαλερύ) με έργα Ελλήνων και Φιλελλήνων Καλλιτεχνών καθώς και διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με Ολλανδικούς και Ελληνικούς φορείς, θα πραγματοποιηθούν δράσεις αλληλεγγύης για συλλογή ειδών ανάγκης με αποδέκτη την «Πρωτοβουλία για το Παιδί» που είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αφοσιωμένο στην υπόθεση της προστασίας και της φροντίδας παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο.
Είναι λοιπόν μια μεγάλη Ελληνική γιορτή, και ταυτόχρονα μοναδική ευκαιρία για όσες και όσους έχουν εξωστρεφείς σκοπούς και προθέσεις, ώστε να γνωριστούν με επαγγελματίες του χώρου τους κατά την διάρκεια των συναντήσεων δικτύωσης που θα πραγματοποιηθούν, αλλά και να πουλήσουν τα προϊόντα τους απευθείας στο Ολλανδικό κοινό.
Το φεστιβάλ θα καλύψει τηλεοπτικά η ΕΡΤ3 με την εκπομπή «Διασπορά»
Η έκθεση – παζάρι θα έχει τις εξής θεματικές:
Τρόφιμα και ποτά (από όλη την Ελλάδα)
Τουρισμός
Εικαστικές τέχνες – κόσμημα
Διάφορα προϊόντα (Βιολογικά και βρώσιμα καλλυντικά, είδη διακόσμησης, κ.α.
Κύριος σκοπός του φεστιβάλ είναι να αναδείξει τις σχέσεις των δύο χωρών, να προωθήσει προϊόντα, υπηρεσίες και πολιτισμό από την Ελλάδα, να αναδείξει την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την συνεργατικότητα και την κοινωνική οικονομία, και φυσικά να συμβάλει στην ομογενοποίηση της Ελληνικής Διασποράς.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την συνεργασία και υποστήριξη των παρακάτω φορέων:
Ελληνική Κοινότητα του Άμστερνταμ, «Help Children in Greece», «Lato – Het Griekse cultuur- centrum van Amsterdam», «GnC Gastronomical Events» και μέχρι τις 15 Μαίου αναμένονται συμμετοχές από άλλους Ελληνικούς και Φιλελληνικούς φορείς.
Θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα στη Μαγνησία

You may also like...