Φεστιβάλ «Δημοκρίτεια»

Από αρχές Ιουλίου ξεκινάει το Φεστιβάλ Αβδήρων Δημοκρίτεια με βασικό στόχο να αναδείξει τη δυναμική της περιοχής. Ένας θεσμός καταξιωμένος που οι δράσεις του περιλαμβάνουν μια ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως Ιστορία  (από την αρχαιότητα έως και την νεώτερη ιστορία)  Θρησκεία   (θρησκευτικά μνημεία) Παράδοση (Διαφορετικότητα των κατοίκων που ζουν στην περιοχή) Πολιτισμός (ανάδειξη της μουσικής των εικαστικών κλπ και του ανθρώπινου δυναμικού) Περιβάλλον (η περιοχή διαθέτει τον μεγαλύτερο φυσικό πλούτο) Ψυχαγωγία (θερινή περίοδος) Εκπαίδευση (σεμινάρια –workshops  σε διάφορους οικισμούς του Δήμου Αβδήρων. Διοργανώνεται από την  Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αβδήρων.
Στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τμήμα της κύριας πόλης των Αβδήρων, Αρχαϊκής, Κλασσικής, Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής περιόδου, το οποίο μέχρι σήμερα έχει αποκαλυφθεί και απλώνεται σε μια έκταση 3.000 στρ. Ξεχωρίζουν οι οχυρωματικοί περίβολοι, μεταξύ των οποίων είχε κατασκευαστεί το Θέατρο, ενώ στα νοτιοδυτικά υψώνεται ο λόφος της Ακρόπολης και στα βορειοδυτικά το αρχαϊκό, κλασικό και ελληνιστικό νεκροταφείο.
Το φεστιβάλ έχει ως βασικό στόχο να  αναδείξει τη δυναμική της περιοχής. Τα Δημοκρίτεια, δεν φιλοδοξούν μια απλή θέση στη λίστα των φεστιβάλ της χώρας. Επιδιώκουν, την ενδυνάμωση την τοπικής δημιουργίας, τον εμπλουτισμό και την ανταλλαγή εμπειριών και θέσεων με άλλους τόπους και πολιτισμούς, την άνθιση και την εξέλιξη σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο των πληθυσμών.

Περισσότερες πληροφορίες
www.avdera.gr/index

You may also like...