Φεστιβάλ «Γιορτή της Γης»

550_334_209180Τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την ονομασία «Γιορτή της Γης» διοργανώνει από τις 30 Οκτωβρίου ως την 1η Νοεμβρίου, στον ‘Αγιο Πέτρο της ορεινής Κυνουρίας, ο Μορφωτικός σύλλογος νέων του χωριού.
Πρόκειται για ένα οικολογικό και πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σκοπός του τριήμερου φεστιβάλ είναι, μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητές του, ντόπιοι κι επισκέπτες να έρθουν όλοι σε επαφή με την φύση.
Παράλληλα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι πολίτες θα ενημερωθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες, για τις σύγχρονες τάσεις στην καλλιέργεια της γης, να ακούσουν τις προτάσεις τους, να συζητήσουν μαζί τους και να πληροφορηθούν για τα υφιστάμενα προγράμματα χρηματοδότησης στον πρωτογενή τομέα.
Παράλληλα, έχει οργανωθεί και θα γίνει πεζοπορία διπλά στον Τάνο ποταμό, δοκιμή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων στην πλατεία του χωριού, με ψήσιμο κάστανων, άφθονο τσίπουρο, κρασί, παραδοσιακά μαγειρευτά εδέσματα, κυνήγια και γλυκά του τόπου.
Επίσης, η γιορτή περιλαμβάνει και γλέντι με παραδοσιακούς χορούς, ενώ θα γίνει και ενημέρωση για την Βίο ανάπτυξη και οικολογία στον Πάρνωνα.

You may also like...