Φεστιβάλ Γεύσεων στην Κομοτηνή

Με αφορμή την 9η Μαΐου ως Ημέρα της Ευρώπης, το Europe Direct Κομοτηνής σε συνεργασία με το Σωματείο Ζυθεστιατόρων και Γαλακτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας και το Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής και συγκεκριμένα με τους καταρτιζόμενους της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» και με την υποστήριξη της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ., διοργάνωσε ένα φεστιβάλ γεύσεων την 9η Μαΐου στις 12:00 μ.μ.  στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, με τίτλο «Αρώματα και Γεύσεις της Ευρώπης».
Σκοπός ήταν μέσα από αυτή τη διοργάνωση, να έρθει σε επαφή η τοπική κοινωνία με μια καθημερινή συνήθεια όλων των πολιτών ανά την ήπειρο: οι μυρωδιές και οι γεύσεις αποτελούν κοινό παρονομαστή στην καθημερινότητα όλων των Ευρωπαίων, αναφέρουν οι διοργανωτές.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης τα ευρωπαϊκά πιάτα που ετοιμάστηκαν από τους καταρτιζόμενους του ΔΙΕΚ Κομοτηνής και τα μέλη του Σωματείου Ζυθεστιατόρων και Γαλακτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας   απόλαυσαν διερχόμενοι  πολίτες από την πλατεία, ενώ οι εθελοντές του Κέντρου μοίρασαν ενημερωτικό υλικό σχετικά με τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη. Στη διοργάνωση συμμετείχαν μέλη από τα Α’ και Β’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής, ενώ μαθητές από δημοτικά σχολεία της πόλης μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση με διασκεδαστικό τρόπο, μέσω των επιδαπέδιων παιχνιδιών.
Παράλληλα, στο χώρο φιλοξενήθηκε έκθεση ζωγραφικής μαθητών από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Ευρωπαιχνιδούπολη”, όπως επίσης και φωτογραφικό πανόραμα που απεικονίζει την ιστορική εξέλιξη της Ένωσης από την Συνθήκη της Ρώμης.

Europe Direct Κομοτηνής
Ν. Τσανακλή 15
69100 Κομοτηνή
Τηλ: (+30) 25310 82051, 70855
Fax: (+30) 25310 82055
Email: info@europedirectkomotini.eu

You may also like...