Φεστιβάλ Γαστρονομίας Achaia FEST

Το πιο χαρούμενο και γευστικό φεστιβάλ έρχεται στα μέσα Ιουνίου στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, αναδεικνύοντας τους «Θησαυρούς της Αχαΐας». Ναι, έχουμε Θησαυρούς και μάλιστα πολλούς. Ίσως να μην τους γνωρίζουμε όλους, όμως η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας να τους συγκεντρώσει στο πιο δυναμικά αναπτυσσόμενο Πάρκο της πόλης, δίπλα στην θάλασσα είναι από αυτές τις περιπτώσεις που οι φορείς «αφουγκράζονται» την τάση των καιρών.

Αντίστοιχα φεστιβάλ σε πάρκα είναι παράδοση στην Ευρώπη τους καλοκαιρινούς μήνες, επιπλέον η ποιότητα των Ελληνικών προϊόντων, μικρών και μεγαλύτερων παραγωγών, είναι αυτή που πια τα έχουν καθιερώσει στη συνείδηση κοινού εντός και εκτός Ελλάδα, κάνοντας το γευστικό τοπίο μας να ακμάζει, εν μέσω κρίσης.

Το Achaia Fest 2017 όμως δεν περιορίζεται μόνο στα Αχαϊκά Προϊόντα. Επιχειρήσεις, αξιοθέατα, πολιτισμός και πλήθος εκδηλώσεων συνθέτουν ένα διαδραστικό τετραήμερο από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου.

Το πρώτο μεγάλο Αχαϊκό Φεστιβάλ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: γευσιγνωσίες, γαστρονομία, δοκιμή ή και αγορά προϊόντων, συναυλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, θερινό σινεμά και πλήθος άλλων εκδηλώσεων όλες με ελεύθερη είσοδο, ενώ ο χώρος ενδείκνυται και για πικνίκ.

Όλα τα προϊόντα και οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Achaia Fest 2017 είναι αποκλειστικά από τον τόπο μας την Αχαΐα, ενώ ο επισκέπτης καλείται να διασκεδάσει, να δοκιμάσει να αγοράσει, και κυρίως να γνωρίσει τους «Θησαυρούς της Αχαΐας».

http://www.pde.gov.gr/gr/index.php
http://www.e-a.gr/axaia/shared/index.jsp?context=101

You may also like...