Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας στην Ελλάδα

23800267_renaut.limghandlerΜε ένα μενού έξι πιάτων που θα δημιουργήσει ο σεφ Emannuel Reunaut στο εστιατόριο Σπονδή ολοκληρώνεται ο μήνας του φετινού Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας στην Ελλάδα, που διοργανώνεται από την Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα.
Ο Emannuel Reunaut έχει τρία αστέρια Michelin, την ανώτατη γαστρονομική διάκριση που μπορεί να λάβει στην καριέρα του ένας σεφ. Θα παρουσιάσει τις δημιουργίες του την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στη Σπονδή (Πύρωνος 5, Αθήνα, τηλ. 2 10.752-0658), ένα από τα δύο εστιατόρια στην Ελλάδα που έχει δύο αστέρια Michelin.
O Emmanuel Renaut γεννήθηκε στην Soisy-sous-Montmorency στην Γαλλία. Κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη φύση και ιδιαίτερα για το βουνό. Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του εντάχθηκε στην ομάδα του ξενοδοχείου Le Lotti και στη συνέχεια εργάστηκε στο Hôtel de Crillon. Στη συνέχεια προσελήφθη προσωρινά από τον Marc Veyrat επικεφαλή σεφ του Auberge de l’Eridan και έγινε sous-chef του, για τέσσερα χρόνια. Ακολούυθως, συνεργάστηκε με τον Yves Thuriès και αργότερα για ένα χρόνο ήταν ο επικεφαλής σεφ στο Ξενοδοχείο Claridge στο Λονδίνο. Το 1998, ο Εμμανουήλ Renaut εγκαταστάθηκε στην Megeve στην περιοχή Haute-Savoie και άνοιξε το δικό του εστιατόριο, το Flocons de sel. Ελαβε το πρώτο του αστέρι Michelin το 2003, το δεύτερο το 2006, και το τρίτο το 2012. Το 2012, ο Εμμανουήλ Renaut βραβεύθηκε στην Γαλλία ως Chef της Χρονιάς, διαδεχόμενος τον Jean-François Piège (2011), τον Gilles Goujon (2010), τον Éric Fréchon (2009), τον Yannick Alléno (2008) και την Anne-Sophie Pic (2007).
Δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας εδώ.
Το μενού Emannuel Reunaut
Καλωσόρισμα με αρώματα βουνού (διάφορα amuse bouches)
Χαβιάρι κάτω από λεπτή κρούστα πάγου με άρωμα από βότκα και λεμόνι
Τοπιναμπούρ σε κονσομέ βουτύρου, αρωματισμένο με γαρύφαλο και μαύρη τρούφα
Χτένια σε κρούστα
Φιλέτο ζαρκάδι με σάλτσα «Grand Veneur»
Φρέσκο τυρί από την Megeve με γλυκόριζα σε κρούστα καφέ από ρίζα τσίκορι, φρούτα, λαχανικά και βότανα

You may also like...