Φεστιβάλ Βόλου 2017

Το Θέατρο της Εμπειρίας με τη στήριξη του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και του Δήμου Βόλου διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Βόλου 2017. Επιθυμία του φετινού φεστιβάλ είναι να αναδείξει την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία τόσο της περιοχής όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού συγχωνεύοντας θεατρικά, εικαστικά και μουσικά δρώμενα καθώς και να ενσωματώσει τα δρόμενα αυτά στις –εκτός σκηνικών συμβάσεων- τοποθεσίες όπου παρουσιάζονται, να ενώσει ετερόκλιτες μεταξύ τους ομάδες του κοινού, να εκπαιδεύσει ενήλικες αλλά και παιδιά με τρόπο βιωματικό μέσω πληθώρας εργαστηριακών σεμιναρίων, να προσφέρει χώρο έκφρασης σε ΑμΕΑ και τέλος να αποτελέσει πολιτιστική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές διαμέσω του πολυετούς οράματος του.
Το Φεστιβάλ Βόλου που στηρίζεται σε έναν σχεδιασμό τριετίας και επεκτείνεται σε πενταετή ορίζοντα, παίρνει ως αφορμή την γενική παραδοχή ότι «έχει αρχίσει να μεταβάλλεται ο τρόπος αφήγησης των ιστοριών» και για αυτόν τον λόγο χρησιμοποιεί ως υπότιτλο του τη φράση «ολόκληρη η πόλη μια σκηνή» φράση η οποία περιγράφει επακριβώς και την μορφολογία του φεστιβάλ. Θεατρικές παραστάσεις και δράσεις που αξιοποιούν πλήρως το χαρακτήρα των τοποθεσιών που παρουσιάζονται και οι οποίες δε θα μείνουν μόνο στα γεωγραφικά πλαίσια της πόλης του Βόλου αλλά θα επεκταθούν και σε χωριά του Πηλίου, εικαστικές εγκαταστάσεις και εκθέσεις, μουσική, εργαστηριακά σεμινάρια από επαγγελματίες με πάθος για το αντικείμενο τους, όπως υποκριτική, μουσική, πλαστικές τέχνες, σκηνοθεσία, χορός, φωτογραφία, φως ήχος και εικόνα, παιδαγωγικά προγράμματα καθώς και σεμινάρια και δράσεις από ΑμΕΑ, συνθέτουν το πολυποικιλιακό μοτίβο πάνω στο οποίο παλινδρομεί το Φεστιβάλ Βόλου 2017.
Τις ημέρες διεξαγωγής, από 18 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου, ολόκληρη η πόλη θα μεταμορφωθεί σε μία σκηνή μέσα στην οποία οι δράσεις θα περιηγούνται το κοινό από εκδήλωση σε εκδήλωση δίνοντας του με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να πάρει μέρος στην εξέλιξη των ίδιων των δράσεων, να παρατηρήσει, να σκεφτεί, αλλά και να αντικρίσει μέρη και τοποθεσίες από μία εντελώς διαφορετική οπτική. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ διαμορφώνεται με τρόπο τέτοιο ώστε κάθε μέρα να αναδεικνύεται μια διαφορετική περιοχή. Η κάθε περιοχή θα έχει τη δική της ξεχωριστή θεματολογία δράσεων και γεγονότων η οποία και προκύπτει μέσα από τα υφολογικά στοιχεία που δίνει η ίδια η περιοχή. Οι δημιουργοί των δράσεων είναι ελεύθεροι να επιλέξουν ποια περιοχή – θεματολογία εκφράζει καλύτερα και αναδεικνύει το έργο τους. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής θεματικές: αναμνήσεις, έρωτας, εν εξελίξει, ζωή, μύθος.

https://www.facebook.com/pg/volosfestival/about/?ref=page_internal

You may also like...