Φεστιβάλ Βωβούσας 2021

To Φεστιβάλ Βωβούσας 2021 τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Μπορεί τα εργαστήρια του Φεστιβάλ Βωβούσας να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον αλλά πού να δείτε και τις ομιλίες 17 με 24 Ιουλίου!

Η πρώτη εβδομάδα του Φεστιβάλ Βωβούσας (17-24 Ιουλίου) είναι γεμάτη με ομιλίες που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις του κοινού στο έπακρο και.. δεν είναι υπερβολή. Είναι μόνο δωρεάν!

Σε συνδιοργάνωση με το Μπουλούκι, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουλίου, μια μεγάλη παρέα καθηγητών και ερευνητών αποτελούμενη από την Ελευθερία Τσακανίκα, τον Γιώργο Μαντάνη, τον Βασίλη Νιτσιάκο και τον Κώστα Παγανιά θα αναλύσουν τις προεκτάσεις της βλαχικής παράδοσης παραγωγής του κατραμιού.

Ακολουθούν, την Κυριακή 18 Ιουλίου το απόγευμα, οι αρχιτέκτονες Κωνσταντίνα-Άννα Σοφιανίδη και Άννα Μπίζα με την διπλωματική τους εργασία Το Περιπλανώμενο Δικαστήριο των Υδάτων, στην οποία αναπτύσεται μια μεθοδολογία όπου τα υδάτινα σώματα, ως νομικές προσωπικότητες πια, αφηγούνται την ιστορία τους και εκδικάζονται ισάξια απέναντι στον άνθρωπο.

Ο αρχαιολόγος Φαίδων Μουδόπουλος-Αθανασίου, την Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Ιουλίου, στο πλαίσιο της ομιλίας του με θέμα την αρχαιολογία του τοπίου θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση πού κρύβεται ο ανθρώπινος παράγοντας στα αρχέγονα δάση και τα ορεινά λαγκάδια;

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου παίρνει τη σκυτάλη ο αρχειονόμος-βιβλιοθηκονόμος Χρήστος Ζαμπακόλας όπου θα παρουσιάσει τον πλούσιο περιοδικό τύπο του Ζαγοριού από τις αρχές του 20ου αιώνα έως σήμερα.

Τέλος ο φιλόλογος Κώστας Καραβίδας, την Παρασκευή 23 Ιουλίου, θα μεταφέρει το εθνεγερτικό μήνυμα της Χάρτας του Ρήγα, επιχειρώντας να συνδέσει το περιεχόμενο της Χάρτας με την τοπική ιστορία της Ηπείρου.

Και αυτό το καλοκαίρι λοιπόν… πάρτε τα βουνά προσωπικά!

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προς γονείς με παιδιά 5 έως 10 ετών

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν ξέγνοιαστα τις δωρεάν ομιλίες του Φεστιβάλ Βωβούσας μπορούν να εγγράψουν τα πουλάκια τους στο επιμορφωτικό εργαστήριο της Παρέας του δάσους που διεξάγεται ίδιες ώρες. Πολύ καλή αφορμή για μία εβδομάδα οικογενειακώς στο βουνό!

Τo Μπουλούκι συμμετέχει στο Φεστιβάλ Βωβούσας γιατί «παίρνει τα βουνά προσωπικά», στηρίζει και στηρίζεται από πρωτοβουλίες και κοινότητες όπως αυτή του Φεστιβάλ που αποδεικνύουν στην πράξη ότι η προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των ορεινών περιοχών είναι στα χέρια όλων μας!

Μη χάσετε το εργαστήριο παρασκευής φυσικού κατραμιού 16-18 Ιουλίου.

ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

 

 

You may also like...