Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

11400984_378212292370349_7454018295994628552_nΤίμησαν τους εθελοντές της φετινής διοργάνωσης – Συνεχίζει ο Β. Καψής στη διοργάνωση
Του Γιάννη Σπυρούνη
«Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» λένε συνήθως στο ποδόσφαιρο… Μια πρακτική που έχει βρει εφαρμογή και σε άλλους τομείς ομαδικών δράσεων, όπως στον πολιτισμό και συγκεκριμένα στη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχ. Ολυμπίας. Χθες το πρωί σε μια σεμνή εκδήλωση έγινε η αποτίμηση της φετινής διοργάνωσης και παράλληλα τιμήθηκαν οι εθελοντές που υποστήριξαν κάθε παράσταση και συναυλία στα θέατρα Φλόκα και Δρούβα. Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αρχαίας Ολυμπίας Άρης Παναγιωτόπουλος, έχοντας στο πλευρό του τον σύμβουλο της διοργάνωσης και ουσιαστικά τον άνθρωπο που έβαλε σε νέες βάσεις το θεσμό, τον Βασίλη Καψή, μίλησαν στους επικεφαλής των συλλόγων των εθελοντών τους οποίους ευχαρίστησαν και τόνισαν πως συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχή διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων. Τιμήθηκαν το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Αμαλιάδας – που έλαβε και ένα οξύμετρο για τις επιχειρησιακές του ανάγκες – ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πελοπίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνου «Η Πιλαλίστρα», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρεφίου «Πνευματική Εστία» και η Εθελοντική Δράση Πύργου – Πύργος Όλοι Μαζί

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σχολίασε πως παρά το δυσμενές κλίμα στην χώρα λόγω των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, όλες οι παραστάσεις ήταν γεμάτες από θεατές, ενώ δεν υπήρξε καμία αναβολή ή ματαίωση εκδήλωσης, σε αντίθεση με άλλα φεστιβάλ της χώρας. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση πως τη νέα χρονιά το φεστιβάλ θα είναι ακόμα πιο καλό και ποιοτικό. Μίλησε για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι εθελοντές και τους πρότεινε συνεργασία και για τη νέα σεζόν. Ο κ. Παναγιωτόπουλος έδωσε τα εύσημα στον Βασίλη Καψή για την ενεργοποίηση των εθελοντών μέσα από τους συλλόγους της περιοχής και παράλληλα ανακοίνωσε και την συνέχιση της συνεργασίας με τον κ. Καψή, που μετέφερε την πολυετή εμπειρία του από το φεστιβάλ της Ήλιδας και για το 2016. Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 80 εθελοντές από πέντε συλλόγους και επικεφαλής τους πρότειναν πως θα έπρεπε να γίνει μια πιο ανοιχτή τελετή για την βράβευση των εθελοντών, κάτι που θα γίνει στο μέλλον.
Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αρχαίας Ολυμπίας, Άρης Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «… κάναμε μια αποτίμηση της φετινής περιόδου. Το φεστιβάλ γιγαντώθηκε φέτος, αναγεννήθηκε και ελπίζουμε σε μια πιο δυναμική συνέχεια για το επόμενο καλοκαίρι. Τιμήσαμε τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής για την εθελοντική τους δράση στο φεστιβάλ το 2015. Έχουν ένα μεγάλο μερίδιο για την επιτυχία του και ανανεώσαμε την συνεργασία μας για την επόμενη χρονιά. Τους ευχαριστούμε για τα όσα ωραία ζήσαμε μαζί στο φεστιβάλ μας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Καψή που με την πολυετή εμπειρία του αναζωογόνησε και αναγέννησε το φεστιβάλ. Τέλος να ευχαριστήσω την κα Μαντά γραμματέα της Κοινωφελούς επιχείρησης, ένα από τα πρόσωπα που δεν φαίνονταν μπροστά αλλά ήταν πάντα εκεί και βοήθησε πάρα πολύ για το εξαιρετικό φετινό αποτέλεσμα».

«Ανανέωσε» ο Καψής για το 2016
Κάθε ομάδα θέλει έναν καλό οργανωτή. Ο Βασίλης Καψής, με την εμπειρία του για περισσότερα από δέκα χρόνια στο Φεστιβάλ Ήλιδας, μετά από επαφές που υπήρξαν και τελεσφόρησαν, ανέλαβε καθήκοντα στο Φεστιβάλ Ολυμπίας. Θα λέγαμε πως ήταν η «μεταγραφή» της χρονιάς στα πολιτιστικά δρόμενα του νομού, που έδωσε άλλον αέρα στο μεγάλο Φεστιβάλ της Ολυμπίας που πραγματικά μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κοινού, αφού σε κάθε παράσταση, πέρα από τις καιρικές συνθήκες, τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, πέρα από κάθε εμπόδιο το καλοκαίρι που πέρασε, το θέατρο ήταν γεμάτο είτε στο Φλόκα είτε στο Δρούβα. Και σε αυτό έπαιξε ρόλο η επιλογή των παραστάσεων και συναυλιών με «χειρουργική» ακρίβεια επιτυχίας… Ο κ. Καψής μιλώντας στους εθελοντές τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους, δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνεργία που υπήρξε και τόνισε πως στο μέλλον θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο ο τρόπος δράσης. Την προσφορά των εθελοντών αναγνώρισαν και οι εκπρόσωποι των θεατρικών και μουσικών παραγωγών. «Ήταν ένα οργανωμένο φεστιβάλ και σε αυτή την οργάνωση συμβάλατε τα μέγιστα. Αυτό απηχεί ως καλή εικόνα για όλους μας. Τα εύσημα ανήκουν συνολικά στην κοινωνία μας» σχολίασε. Όσο για την ανανέωση της συνεργασίας του με το φεστιβάλ ανέφερε πως «ήταν σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης του τι θέλουμε να προσφέρουμε στο κοινό. Κάθε πολιτιστικό δρώμενο έχει και μια φιλοσοφία. Θα συνεχίσουμε πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία, πιστεύοντας ότι η ποιότητα θα είναι αυτό που θα εκπροσωπεί πάντα το ιδεολογικό υπόβαθρο των εκδηλώσεων. Σε αυτό το πλαίσιο θα ξεκινήσουμε τις συζητήσεις για τη νέα χρονιά. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε…» είπε μεταξύ άλλων.

You may also like...