Φεστιβάλ “Απάνθισμα Φυσικής”

VIVLIO-AΣτις 6 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Σάββατο, στον καλαίσθητο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου, του ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ., βρεθήκαμε μαζί με 300 μαθητές, 100 εκπαιδευτικούς και 100 γονείς μαθητών και ταξιδέψαμε στις έννοιες των φυσικών επιστημών, με όλους τους τρόπους.
Συνολικά 50 πειραματικές δραστηριότητες, 10 επιστημονικές ομιλίες και 5 δρώμενα μάς οδήγησαν στις έννοιες και όλοι μαζί περιηγηθήκαμε σε μονοπάτια όπου οι έννοιες, απομυθοποιούσαν τα φαινόμενα και τα δρώμενα της Φύσης.
Πρωταγωνιστικό ρόλο η «Dream Team» της Ρομποτικής, από ομάδα 10 μαθητών από ηλικίες 6 έως 9 ετών και συμπρωταγωνιστές όλα τα πρότυπα και τα πειραματικά εκπαιδευτήρια της περιφέρειας Αττικής, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που υπηρετούν τον μαθητή αλλά και δημόσια σχολεία από τα Ιωάννινα και το Περιστέρι, βρέθηκαν στο πανηγύρι της Φυσικής.
Ένα πανηγύρι γνώσης, φαντασίας και δημιουργίας, που μας ανοίγει δρόμους επικοινωνίας με τη γενιά της Ελπίδας, αυτά τα παιδιά που θα οικοδομήσουν την Ελλάδα του αύριο.
Εμείς πορευόμαστε και θα πορευόμαστε μαζί τους γιατί είμαστε υπηρέτες των ματιών που λάμπουν και έχουμε κοινωνική ευθύνη να οδηγήσουμε στον ωκεανό της γνώσης αυτούς τους μικρούς ερευνητές.
Εξερεύνησαν, μέσω των πειραμάτων τον κόσμο, γνώρισαν τα φαινόμενα και ένιωσαν δημιουργοί, αυτό ήταν και ο σκοπός της σχεδίασης αυτής της μοναδικής συνάντησης.
Εμείς, για όλα αυτά τα παιδιά, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, ώστε να συμβάλουμε στο χτίσιμο του Νέου Σχολείου, που θα υπηρετεί τον άνθρωπο και την κοινωνία.
Με τιμή σε όλους, που συνέβαλαν σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία.
Ο Υπεύθυνος Οργάνωσης της Ημερίδας,
ΦΙΛΝΤΙΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Α’ Αντιπρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
Υ.Γ Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Γιάννη Χριστακόπουλο που είχε την επιστημονική φροντίδα της Εκδήλωσης.
inShare

You may also like...